Home » Geen categorie » Tweemaal kwartfinale voor Geerts in Tel Aviv

Tweemaal kwartfinale voor Geerts in Tel Aviv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Michaël Geerts (ATP-530) blijft scoren op het ITF-toernooi van Tel aviv (Israël, $ 10 000). Morgen strijdt hij zowel in het enkel- als in het dubbelspel voor een plaats in de halve finale. 

Geerts moest vanmiddag aantreden op court 14 tegen de Israëlier Guy Michelevitz (ATP-1233), op papier een hapje voor de blonde Antwerpenaar. Met zijn hoogste ranking tot nu toe, staat Geerts immers zo’n 700 plaatsen hoger dan thuisspeler Michelevitz. Geerts maakte dan ook niet te veel woorden vuil aan zijn tweede rondepartij. Met 6-2 en 6-3 stuurde hij Michelevitz al gauw weer richting kleedkamers. Deze eenvoudige overwinning schenkt Geerts een plaats in de kwartfinale. Daarin zal hij het morgenvroeg moeten opnemen tegen Mor Bulis (ATP-1200). Deze Israëlier kreeg de zege in de tweede ronde cadeau van landgenoot Yankel Zemel (ATP-1233) die walk over gaf.

Het belooft een drukke dag te worden voor Geerts. Na zijn enkelmatch om 10u plaatselijke tijd, wacht hem na een verdiende rustpauze nog een kwartfinale in het dubbelspel. Met zijn Israëlische partner, Dekel Bar (ATP-790) neemt hij het op tegen het Brits-Amerikaanse duo Matthew Brooklyn (NR) / Andrew Dottino (NR). Als Geerts en Bar hun naam van eerste reekshoofd kunnen waarmaken, komen ze in de halve finale sowieso tegenover een volledig Israëlische tandem te staan.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS