Home » Grand Slam » Australian Open » Uitstekende start voor Wickmayer en Goffin op Australian Open

Uitstekende start voor Wickmayer en Goffin op Australian Open

Uitstekende start voor Wickmayer en Goffin op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-22) en Yanina Wickmayer (WTA-79) zijn de Australian Open gestart met een overwinning. Goffin zette de Amerikaanse kwalificatiespeler Michael Russell (ATP-156) opzij, Wickmayer was te sterk voor het Russische reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 23).

Goffin had 2 uur en 52 minuten nodig om zich te ontdoen van Russell. Hij won de eerste twee sets vrij makkelijk met 6-3, maar moest set drie met 5-7 aan de Amerikaan laten. Met 6-0 in set vier maakte hij zijn status als reekshoofd waar. In de tweede ronde moet Goffin het opnemen tegen de finalist van 2006 de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-78), die het in vijf sets haalde van Teymuraz Gabashvilli (ATP-67).

Wickmayer zorgde voor een stunt door het 23e reekshoofd Pavlyuchenkova naar huis te sturen, en zo haar eerste overwinning van 2015 te pakken. Aanvankelijk moest ze set één met 4-6 aan de Russische laten, maar met 6-3 en 6-3 trok ze uiteindelijk toch het laken naar zich toe. In de tweede ronde wacht een duel met de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA-91), die de Tsjechische Renata Voracova (WTA-172) versloeg met 6-1 en 6-2.

Ook An-Sophie Mestach (WTA-102) en Ruben Bemelmans (ATP-173) komen nog in actie op dag 1

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws