Home » Expert » Ultiem bisnummer

Ultiem bisnummer

Ultiem bisnummer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer startte 2014 met een wit blad: een nieuw racket, een nieuwe coach en een nieuw speelplan. Het resultaat: renaissance Roger. Federer 2.0. Dat leverde geen achttiende grandslamtitel op, wel 73 overwinningen (meer dan elke andere speler op de ATP Tour), vijf toernooizeges en, met de hulp van Stan Wawrinka, Daviscupwinst.

De Nederlandse sportredacteur Robèrt Misset omschreef Federers huidige carrièrestaat onlangs heel treffend in de Volkskrant: ‘Het is als met de concerten van Leonard Cohen of Charles Aznavour: haast u, het zou de laatste keer kunnen zijn geweest. Federer is zijn sport allang ontstegen. We bewonderen hem als het ongrijpbare genie en weigeren te geloven dat de tijd hem ooit zal inhalen.’

Federer appelleert op 33-jarige leeftijd aan twee grondbeginselen van het lawn tennis: een combine van het gracieuze spel en liefde voor en plezier aan het tennis. Toch zult u zinsneden als ‘de beste ooit’ niet uit mijn pen zien vloeien. Generaties met elkaar vergelijken is zinloos en voer voor gemacdonaldiseerde sportjournalistiek. Bekijk elke kampioen in zijn of haar tijdsgeest en met zijn of haar kwaliteiten en sporterfenis.

In 2015 hoor ik van de Zwitser graag een ultiem bisnummer. Het liefste gebeurt dat op Wimbledon, maar het mag ook straks al in Melbourne.

[alert type=”info” title=”sportverteller, hersenspinsels over sport”]Sven Vantomme schreef columns en andere teksten voor diverse dag-, week- en maandbladen waaronder Sport/Voetbalmagazine, Passie voor Voetbal, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Nederlandse tennismagazine Forty Love. In 2010 publiceerde hij het boek ‘Start to visit – Sportreisgids’.

Zijn sportblog is terug te vinden op sportverteller.be.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws