Home » Nieuws » United Cup » United Cup: België en Bulgarije openen hun confrontatie met gelijkspel

United Cup: België en Bulgarije openen hun confrontatie met gelijkspel

Alison Van Uytvanck (WTA-72) opende met een overwinning, David Goffin (ATP-53) verloor. Zo staat het tussen België en Bulgarije 1-1 in de groepsfase van de United Cup in Australië.

België is één van de achttien landen die een plaats afdwong op de allereerste United Cup, het nieuwe gemengde landen toernooi van de ATP en WTA.

In zijn eerste duel in de groepsfase lootte ons land Bulgarije. Alle confrontaties worden over twee dagen gespreid. Van Uytvanck en Goffin mochten de spits afbijten.

Ali opende met een overwinning op de 31-jarige Isabella Shinikova (WTA-381). De Grimbergse had wel drie sets en 1 uur en 43 minuten nodig om de 31-jarige Bulgaarse op de knieën te dwingen. Na een vlotte eerste set, vocht Shinikova zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk kon Ali het laken alsnog naar zich toetrekken: 6-1, 3-6 en 6-3.

Goffin onderuit

In de tweede wedstrijd verging het Goffin minder goed. Hij trok met Grigor Dimitrov (ATP-28) dan ook meteen de moeilijkste kaart van de ontmoeting.

Nochtans moest de Luikenaar niet onderdoen voor zijn Bulgaarse vriend. Beide spelers versierden tal van breakpunten, maar Goffin kon er net iets minder verzilveren. Dat resulteerde in een lange partij van 1 uur en 42 minuten die uiteindelijk in het voordeel van Dimitrov uitdraaide: 6-4 en 7-5.

(lees verder onder de tweets)

Elise Mertens en Zizou Bergs in actie op 1 januari 2023

Op de eerste dag van het nieuwe jaar mogen Elise Mertens (WTA-29) en Zizou Bergs (ATP-129) meteen vol aan de bak om België de overwinning te bezorgen. Mertens moet het opnemen tegen Viktoriya Tomova (WTA-90), terwijl The Berginator Dimitar Kuzmanov (ATP-196) in de ogen zal kijken.

Mocht het gemengd dubbel moeten beslissen, ligt winst of verlies in de handen van Goffin en Mertens. Bij de Bulgaren mogen Dimitrov en Tomova opdraven.

Kijk live naar de United Cup 2023 op Tennisplaza

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup live en gratis streamen: www.tennisplaza.be/live-streaming.

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup volgen via live score: https://tennisplaza.be/tennis-live-score.

Supporter mee in ‘Tennis fans in Belgium‘.