Home » ATP » Update ATP-kalender, nieuwe toernooien aangekondigd

Update ATP-kalender, nieuwe toernooien aangekondigd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ATP heeft zijn kalender voor 2021 verder bekendgemaakt. De opvallendste aankondiging is dat er twee nieuwe ATP-toernooien zullen plaatsvinden dit jaar.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het doel van de ATP is om al zijn spelers voldoende speelkansen te geven. Door de coronacrisis kunnen er minder toernooien plaatsvinden dan normaal en dat weegt vooral bij de lager gerangschikte spelers zwaar door.

Nieuwe toernooien

In een laatste update kondigt de ATP aan dat er dit jaar twee nieuwe ATP 250-toernooien zullen plaatsvinden. Het eerste toernooi zal tussen 22 en 28 februari in Singapore gespeeld worden aansluitend op de Australian Open. Singapore was eerder al gaststad van een ATP-toernooi tussen 1989 en 1992 en tussen 1996 en 1999.

Het tweede toernooi wordt afgewerkt tussen 5 en 11 april in de Spaanse badstad Marbella vlak na het Masters 1000-toernooi in Miami. De wedstrijden zullen gespeeld worden op dezelfde locatie als het challengertoernooi dat er sinds 2018 gehouden wordt.

Zowel het toernooi in Singapore als dat van Marbella hebben voorlopig wel maar een éénjarige licentie gekregen van de ATP.

Verdere aanpassingen

De ATP heeft ook nog andere maatregelen genomen om spelers meer speelkansen te geven. Zo worden de kwalificatietabellen vergroot van 16 naar 32 spelers op verschillende ATP-toernooien: Abierto Mexicano Telcel (Mexico, ATP 500), Cordoba Open (Argentinië, ATP 250), Argentina Open (Argentinië, ATP 250) en de Chile Dove Men+Care Open (Chili, ATP 250).

In Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) gaan ze zelfs nog een stapje verder. Daar vergroten ze de hoofdtabel van 32 naar 48 spelers én de kwalificatietabel van 16 naar 24 spelers.

Verder wordt ook de Hungarian Open (Hongarije, ATP 250) verplaatst naar de Servische stad Belgrado.

Aflasting

Jammer genoeg zit er bij de update ook de mededeling dat het toernooi van Houston (Verenigde Staten, ATP 250) niet zal kunnen doorgaan dit jaar.

De ATP zoekt verder naar mogelijkheden om de gaten in de kalender op te vullen door éénjarige licenties uit te delen aan vervangende toernooien vergelijkbaar met Singapore en Marbella.

Sam Milde

Sam Milde

MEER NIEUWS