Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Preview dag 1: Drie Belgen meteen vol aan de bak

US Open 2016: Preview dag 1: Drie Belgen meteen vol aan de bak

US Open 2016: Preview dag 1: Drie Belgen meteen vol aan de bak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag 29 augustus: de US Open trekt zich als een turbo op gang. Voor Elise Mertens (WTA-137), Alison Van Uytvanck (WTA-112) en Steve Darcis (ATP-106) is het meteen erop of eronder en ook Novak Djokovic (ATP-1) en Rafael Nadal (ATP-5) moeten meteen vol aan de bak.

De Belgen

Zowel Mertens als Van Uytvanck en Darcis zitten nog in volle verteringsfase van het kwalificatietoernooi, maar enige vorm van rust wordt hen niet gegund. Zo staat Mertens als derde geprogrammeerd in het Louis Armstrong stadion waar het tegen het Spaanse derde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA-3) geen sinecure zal worden. Verliezen zal misschien aanzien worden als een vanzelfsprekendheid, maar de Belgische bewees dit jaar al meermaals klaar te zijn voor de top 100 en kan uit deze wedstrijd sowieso alleen maar leren. En een stunt is nooit uitgesloten, toch?

Haar vriendin Van Uytvanck neemt het op court 9 na een mannenpartij op tegen een iets haalbaardere kaart uit China: Yafan Wang (WTA-163). Winnen is een must om terug richting top 100 te klimmen, maar wij zien in de Chinese weinig gevaar. Wang stond in januari nog op de hoofdtabel van de Australian Open, maar deed daarna enkel ervaring op ITF-niveau op. Bovendien is ze met haar 22 lentes nog erg jong.

Darcis begint er om 17u meteen aan op Old grandstand tegen de Australiër Jordan Thompson (ATP-91). Thompson is nog erg jong (22) en maakte dit jaar zijn debuut in de top 100. Na de Olympische Spelen (waar hij in de eerste ronde in twee sets verloor van Kyle Edmund (ATP-84) uit Groot-Brittannië) speelde hij geen toernooien meer, dus Darcis heeft alvast een streepje voor qua voorbereiding. Wij gokken alleszins op een drie- of viersetter die in het voordeel van Darcis zal uitdraaien.

Matches of the day

Een Grand Slam openingsdag heeft vaak weinig topwedstrijden te bieden en daarom kijken we vandaag vooral uit naar de toppers. Bij de vrouwen zijn dat Angelique Kerber (WTA-2) en Roberta Vinci (WTA-8), bij de mannen gewoontegetrouw Djokovic en Nadal. Vooral naar Vinci’s prestatie zijn we benieuwd want het moet gezegd dat zij de laatste weken geen potten brak (eerste ronde Olympische Spelen, derde ronde Cincinnati en kwartfinale New Haven). Nu goed, haar opponente Anna-Lena Friedsam (WTA-46) uit Duitsland ook niet natuurlijk…

catching up for a coffee @anaivanovic #friends #newyork

Een foto die is geplaatst door Angelique Kerber (@angie.kerber) op

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]De Belgen:
R1: Jordan Thompson (AUS) vs. Steve Darcis
Old grandstand, 17u (11u lokale tijd)

R1: Yafan Wang (CHN) vs. Alison Van Uytvanck
Court 9, tweede partij vanaf 17u (11u lokale tijd)

R1: Elise Mertens vs. Garbiñe Muguruza (ESP) [3]
Louis Armstrong stadion, derde partij vanaf 17u (11u lokale tijd)

Matches of the day:

R1: Roberta Vinci (ITA) [7] vs. Anna-Lena Friedsam (GER)
Arthur Ashe stadion, 17u (11u lokale tijd)

R1: Polona Hercog (SLO) vs. Angelique Kerber (GER) [2]
Arthur Ashe stadion, tweede partij vanaf 17u (11u lokale tijd)

R1: Rafael Nadal (ESP) [4] vs. Denis Istomin (UZB)
Arthur Ashe stadion, derde partij vanaf 17u (11u lokale tijd)

R1: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Jerzy Janowicz (POL)
Arthur Ashe stadion, 1u (19u lokale tijd)
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws