Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Preview dag 11: Op naar een droomfinale bij de dames?

US Open 2016: Preview dag 11: Op naar een droomfinale bij de dames?

US Open 2016: Preview dag 11: Op naar een droomfinale bij de dames?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag 11 van de US Open 2016 staan de halve finales van het damestoernooi op het programma. Zizou Bergs, onze landgenoot bij de junioren, komt ook opnieuw in actie in het dubbelspel. Hij probeert samen met zijn partner een plek in de halve finales te bemachtigen.

De Belgen

Na een nipte overwinning in de tweede ronde van het juniorendubbel komt de 17-jarige Zizou Bergs (ITF-60) samen met de Israëliër Yshai Oliel (ITF-39) vandaag opnieuw de baan op voor zijn wedstrijd in de kwartfinale. Om de halve finales te bereiken moeten Bergs en Oliel voorbij het Aziatische duo Chien Hsun Lo (ITF-38) – Anthony Jackie Tang (ITF-63). De wedstrijd staat gepland als laatste wedstrijd van de dag op Court 6, na 3 dubbelwedstrijden met voormalige toppers.

Matches of the Day

In het damestoernooi strijden de vier overgebleven dames vandaag voor twee plekjes in de finale van zaterdag. Geen namiddagsessie vandaag in het Arthur Ashe Stadium, enkel een avondsessie vanaf 19 uur (1 uur ‘s nachts Belgische tijd).

Serena Williams (WTA-1) opent de debatten tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-11). Williams verloor in haar kwartfinale tegen Halep voor het eerst een set dit toernooi, terwijl Pliskova in de vierde ronde haar enige setverlies liet noteren tegen Venus Williams. Mocht Pliskova erin slagen om nu ook Serena te verslaan, dan treedt ze in de voetsporen van onze landgenotes Justine Henin (2007) en Kim Clijsters (2009) en wordt ze pas de derde speelster die beide zussen in hetzelfde jaar op de US Open verslaat. Pliskova won in het voorbereidingstoernooi in Cincinnati in de finale van Angelique Kerber en ontzegde de Duitse zo de nummer 1-positie op de ranking. Wint ze vandaag van Williams, dan helpt ze de Duitse alsnog aan de toppositie in het damestennis.

Angelique Kerber (WTA-2) zelf treedt aan in de tweede halve finale. De Duitse kan zich plaatsen voor haar derde grandslamfinale van het jaar maar moet dan wel afrekenen met ex-nummer 1 Caroline Wozniacki (WTA-74). De Deense bereikte de finale in New York al in 2009 en 2014, haar enige grandslamfinales, maar was dit jaar slechts een schim van zichzelf en kon sinds januari geen enkele keer drie wedstrijden na elkaar winnen … tot op deze US Open. In onderlinge ontmoetingen met Kerber staat het 7-5 voor de Duitse. Het wordt vanavond wellicht dan ook een spannende strijd.

[alert type=”info” title=”Programma dag 11″]

De Belgen

QF: Zizou Bergs & Yshai Oliel (ISR) vs. Chien Hsun Lo (TPE) & Anthony Jackie Tang (HKG)
Court 6, vierde wedstrijd vanaf 18.30u (12.30u lokale tijd)

Matches of the day

SF: [1] Serena Williams (USA) vs. [10] Karolina Pliskova (CZE)
Arthur Ashe Stadium, eerste wedstrijd om 1u (19u lokale tijd)

SF: Caroline Wozniacki (DEN) vs. [2] Angelique Kerber (GER)
Arthur Ashe Stadium, tweede wedstrijd vanaf 1u (19u lokale tijd)

Het volledige programma van dag 11 kan je hier vinden.
[/alert]

koen

koen

Meer nieuws