Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-up dag 10: Bergs dubbelt verder, Murray en del Potro moeten droom opbergen

US Open 2016: Round-up dag 10: Bergs dubbelt verder, Murray en del Potro moeten droom opbergen

US Open 2016: Round-up dag 10: Bergs dubbelt verder, Murray en del Potro moeten droom opbergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 10 van de US Open kende Belgisch succes met Zizou Bergs (ITF-60) die zich bij de laatste acht dubbelteams kon scharen op het juniorentoernooi. Op het hoofdtoernooi zagen de toeschouwers Andy Murray (ATP-2) en Juan Martin del Potro (ATP-142) vertrekken.

De Belgen

Goed nieuws van Bergs. Samen met zijn dubbelpartner Yshai Oliel (ITF-39) vloerde hij een Amerikaans duo in een zenuwslopende tweede ronde. Ook op dag 11 komt het Belgisch-Israëlisch duo terug in actie. Ze proberen zich voorbij Chien-Hsun Lo (ITF-38) en Anthony Jackie Tang (ITF-63) te knokken voor een plaatsje in de halve finales.

Matches of the day

Op het hoofdtoernooi stonden er vier matchen op het programma. Twee kwartfinales bij de vrouwen en twee bij de mannen.

Bij de vrouwen geen echte verrassingen. Serena Williams (WTA-1) rekende in drie sets af met Simona Halep (WTA-5). Karoline Pliskova (WTA-11) was dan weer in twee korte sets te sterk voor Ana Konjuh (WTA-92).

https://twitter.com/fairoz252525/status/773788545723097088

Bij de mannen was er wel een (kleine) verrassing. Andy Murray, die in de afgelopen drie Grand Slams telkens de finale haalde, werd namelijk uitgeschakeld door Kei Nishikori (ATP-7). De wedstrijd werd extra spannend door een regenpauze en een geluidssysteem dat rare toeren uithaalde. De match startte nochtans goed voor de Brit, die snel de eerste set met 1-6 op zak stak. Op het einde van set twee sputterde de motor echter even en plots was alles te herdoen: 6-4. The Muzz stelde opnieuw alles in het werk om op voorsprong te komen en met 4-6 lukte hem dat ook, maar ditmaal was het de Japanner die een snelle set achter zijn naam kon zetten: 6-1. In de vijfde set kon het alle kanten uit, maar met een goed getimede break was het Nishikori die het laken naar zich toetrok: 7-5.

In de andere kwartfinale werd het ook spannend. Stan Wawrinka (ATP-3) had eerder deze US Open al eens een matchpunt moeten redden, maar zover kwam het in zijn kwartfinale niet opnieuw. Hij had het soms knap lastig met del Potro, maar uiteindelijk bleek die fysiek toch wat te kort te schieten om de Zwitser echt het vuur aan de schenen te leggen. Na 7-6 (5), 4-6, 6-3 en 6-2 verzekerde Wawrinka zich van een unieke halve finale tegen Nishikori.

Moment van de dag

Er was dan wel geen overwinning voor del Potro, maar steun van het publiek kreeg hij wel. Op het moment dat Wawrinka mocht gaan opslaan voor de match, kreeg de Argentijn een staande ovatie. De emoties werden hem zelfs even te veel en in het midden van het veld brak del Potro in tranen uit. Hij kon uiteindelijk niet de nodige kracht uit die steun halen om de match nog wat langer te laten duren, maar in een interview achteraf liet hij alvast optekenen dat het publiek overweldigend was: “Dit is beter dan winnen. Ik zal dit nooit vergeten.”

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws