Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-up dag 11: opdoffer voor Serena, Bergs door naar halve finale

US Open 2016: Round-up dag 11: opdoffer voor Serena, Bergs door naar halve finale

US Open 2016: Round-up dag 11: opdoffer voor Serena, Bergs door naar halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In New York speelden de dames vannacht hun halve finales, waarvan eentje met grote gevolgen. Zizou Bergs (ITF-60) kwam aan de bak in het dubbelspel.

De Belgen

Nu al onze landgenoten reeds lang het toernooi hebben verlaten, ligt de focus meer dan ooit op de jeugd. De 17-jarige Bergs en zijn partner, Yshai Oliel (ITF-39) werkten hun kwartfinale af. Ze keken in de ogen van Chien Hsun Lo (ITF-38) en Anthony Jackie Tang (ITF-63), twee Aziaten. Bergs en Oliel verloren set 1 na een tiebreak, maar trokken de wedstrijd met 6-4 in de tweede set weer helemaal recht. In de supertiebreak bleven ze op hun knallende elan verdergaan. Met 10-5 plaatsten ze zich zo glansrijk voor de halve finale. Daarin nemen ze het op tegen Juan Carlos Manuel Aguilar (ITF-44) en Felipe Meligeni Rodrigues Alves (ITF-40), alvast een serieuze mond vol. 

Matches of the Day

De dames duelleerden voor een stek in de finale. Serena Williams (WTA-1) beet de spits af tegen de Karolina Pliskova (WTA-11), een speelster die in stilte aan haar weg naar de top timmert. Het Tsjechische tiende reekshoofd leek niet meteen onder de indruk van het palmares van de oudste Williams-zus. Serena op haar beurt, speelde niet haar beste tennis. Ze moest dan ook lijdzaam toezien hoe Pliskova de eerste set met 6-2 overtuigend naar zich toehaalde. In set 2 ging het beter voor de Williams en wist de Amerikaanse een tiebreak uit de brand te slepen. Andermaal schoot ze echter tekort op de cruciale punten. Met 7-5 trok Pliskova ook dit keer aan het langste eind. Net zoals vorig jaar is de halve finale dus het verrassende eindstation voor Williams. Dit keer echter eentje met grote gevolgen. Door haar uitschakeling verliest ze immers haar nummer één-positie die ze sinds februari 2013 bekleedde. Williams verklaarde na de partij dat ze met haar gedachten niet bij de wedstrijd was. Vermoeidheid speelde haar geen parten, wel sukkelde de Amerikaanse met haar linkerknie waardoor ze niet optimaal kon bewegen, gaf ze nog mee. 

Aan de andere kant van de tabel troffen Angelique Kerber (WTA-2) en Caroline Wozniacki (WTA-74) elkaar. De Duitse, intussen in theorie het nieuwe nummer 1 van de wereld, kende weinig genade met haar Deense opponente. Wozniacki, die in 2010 en 2011 zelf de ranglijst aanvoerde, leek het voorbije jaar in niks meer op de topspeelster die ze ooit was. Hier in New York herleefde ze echter, met een knappe halve finaleplaats als terechte beloning. Kerber staat al lange tijd degelijk te tennissen en toonde ook nu weer haar capaciteiten. Met 6-4 en 6-3 maakte ze in twee sets een einde aan de gedroomde come back van Wozniacki. 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws