Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-up dag 3: laatste Belgen uitgeschakeld en primeur voor Nadal

US Open 2016: Round-up dag 3: laatste Belgen uitgeschakeld en primeur voor Nadal

US Open 2016: Round-up dag 3: laatste Belgen uitgeschakeld en primeur voor Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de US Open brak de derde dag aan, tijd voor de tweede ronde dus. Steve Darcis (ATP-106) kwam als laatste Belgische hoop in bange dagen aan de bak in het enkelspel. Yanina Wickmayer (WTA D-147) dubbelde erop los en onder meer Novak Djokovic (ATP-1) en Angelique Kerber (WTA-2) mochten de baan op en Rafael Nadal (ATP-5) liet zich opmerken. 

De Belgen

Darcis kende een moeilijke eerste ronde en moest twee dagen na zijn zware partij weer haarscherp bij de les zijn. John Isner (ATP-21) op je bord is niet bepaald wat je een cadeau noemt. De Amerikaanse 2m08 staat gekend als opslagkanon en heeft als thuisspeler sowieso het publiek achter zich. Isner startte sterk en schreef meteen de eerste twee sets, 6-3 en 6-4 op zijn naam. Darcis liet zich echter niet doen en stak een tandje bij. Zijn inzet werd beloond met 7-6(10) setwinst. In de vierde manche toonde de Amerikaan zich echter wederom de sterkste, 6-3. Met Darcis verdwijnt de laatste Belg uit het enkeltoernooi.

Wickmayer trad samen met Annika Beck (WTA D-117) aan in het dubbelspel. Ze werden uitgedaagd door Lara Arruabarrena (WTA D-41) uit Spanje en Olga Savchuk (WTA D-57) uit Oekraïne. Wickmayer’s blessure speelde haar duidelijk nog parten. Bij 6-2 in het voordeel van het Spaans-Oekraïense duo, gooiden Beck en zij de handdoek in de ring.

Matches of the day

Caroline Wozniacki (WTA-74), ooit nummer één van de wereld maar inmiddels heel wat plaatsen gezakt op de wereldranglijst nam het op tegen Svetlana Kuznetsova (WTA-10), een gevestigde waarde in de top 20. De Deense blondine lijkt eindelijk weer in de buurt van haar oorspronkelijk niveau te komen. Met tweemaal 6-4 stuurde ze het negende reekshoofd wandelen.

Angelique Kerber (WTA-2) walste in de eerst set over de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-57), 6-2. In de tweede set gaf haar opponente zich echter niet zomaar gewonnen. Het Duitse tweede reekshoofd had een tie break nodig om afstand te nemen van Lucic-Baroni. Met 7-6(7) verzekerde Kerber zich uiteindelijk van een plaats in de derde ronde. Ook Petra Kvitova (WTA-16) had een tie break nodig tegen de relatief onbekende Cagla Buyukakcay (WTA-66) uit Turkije. Met 7-6(2) en 6-3 mag Kvitova zich opmaken voor een onderonsje met Elina Svitolina (WTA-19).

Anastasija Sevastova (WTA-48) zorgde dan weer voor de verrassing van de dag. De Letse zette zonder pardon nummer 3 van de wereld, Garbiñe Muguruza (WTA-3) aan de kant. Met 7-5 en 6-4 bood de Spaanse duidelijk nog enig weerwerk, maar leek niet te kunnen terugvallen op haar degelijke toptennis.

Bij de mannen kreeg Djokovic een gratis ticket naar de derde ronde. Zijn tegenstander, Jiri Vesely (ATP-49) besloot niet eens aan de start te verschijnen. Nadal kreeg de eer de allereerste wedstrijd in de geschiedenis onder het gesloten dak te spelen, maar moest wel werken voor zijn plaatsje in de volgende ronde. Met 6-0, 7-5 en 6-1 versloeg hij de Italiaanse Andreas Seppi (ATP-87). Na afloop nam Nadal nog even de tijd voor een persoonlijke kennismaking met het dak.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws