Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-up dag 7: Vive la France, Adios Nadal

US Open 2016: Round-up dag 7: Vive la France, Adios Nadal

US Open 2016: Round-up dag 7: Vive la France, Adios Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag zeven van de US Open geraakten de eerste kwartfinalisten bij de mannen en vrouwen bekend. Bij de mannen bouwden de Fransen een feestje en moest Rafael Nadal (ATP-5) zijn koffers pakken. Bij de vrouwen zorgden een Letse laatbloeier voor sensatie.

Matches of the day

Bij de vrouwen staan er twee verrassingen bij de laatste acht. De Letse Anastasija Sevastova (WTA-48) ging drie jaar geleden met tennispensioen maar verbaast nu iedereen met een glansprestatie op de US Open. Ze stuntte tegen het Britse dertiende reekshoofd Johanna Konta (WTA-14) en bereikt zo verrassend de kwartfinale. Bij de laatste acht speelt de Letse tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA-74). Wozniacki, US Open-finaliste in 2009 en 2014, was de laatste tijd wat op de dool maar heeft dit jaar een nieuwe adem gevonden op haar favoriete grandslam. Ze ging verrassend in twee sets voorbij het Amerikaanse achtste reekshoofd Madison Keys (WTA-9).

Ook Roberta Vinci (WTA-8), verliezend finaliste van vorig jaar, gaat nog steeds verder op haar elan en ging vlot naar de laatste acht. Ze klopte in twee sets de Oekraïense verrassing Lesia Tsurenko (WTA-99). In de kwartfinale treft Vinci de Duitse nummer twee Angelique Kerber (WTA-2) die gemakkelijk won van Petra Kvitova (WTA-16).

Bij de mannen was het een ware topdag voor de Fransen. Sterkhouders Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) en Gael Monfils (ATP-12) de kwartfinale. Tsonga haalde het in vier sets van de Amerikaan Jack Sock (ATP-27), terwijl Monfils in drie sets te sterk was voor de ervaren Marcos Baghdatis (ATP-44).

De 22-jarige Franse talent Lucas Pouille (ATP-25) zette echter dé prestatie van de dag neer. Pouille stuurde Rafael Nadal (ATP-5) huiswaarts in een thriller. In een zenuwslopende vijfsetter triomfeerde de Franse youngster met 6-1, 2-6, 6-4, 3-6 en 7-6 (8-6). Pouille treft nu in een Franse affiche Monfils. Novak Djokovic (ATP-1) liet zich niet verrassen door het Britse talent Kyle Edmund (ATP-84) en pakte de zege met 6-2, 6-1 en 6-4. Bij de laatste acht speelt de Servische nummer één tegen Tsonga.

Moment van de dag

Frankrijk boven op dag zeven van de US Open. Met Monfils, Tsonga en opkomend talent Pouille scoren de Fransen met drie mannen in de kwartfinales. Check hieronder nog eens de hoogtepunten van de prachtige thriller tussen Pouille en Nadal!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws