Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-up dag 8: Meevaller voor del Potro, Williams-tandem gesplitst

US Open 2016: Round-up dag 8: Meevaller voor del Potro, Williams-tandem gesplitst

US Open 2016: Round-up dag 8: Meevaller voor del Potro, Williams-tandem gesplitst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In New York ging de US Open de tweede week in. Op de achtste dag stonden heel wat wedstrijden gepland. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen kwamen de grote kanshebbers in actie tijdens hun achtste finale. 

Matches of the Day

Dominic Thiem (ATP-10), nog steeds een mannetje om in de gaten te houden, mocht de spits afbijten tegen Juan Martin del Potro (ATP-142). De Argentijn verloor dit toernooi echter nog geen set en zette een knalprestatie neer door David Ferrer (ATP-13) uit te schakelen. Thiem, net 23 jaar geworden, kende meer moeilijkheden en kroop in de eerste ronde reeds door het oog van de naald. De Oostenrijker neemt ook vandaag geen al te goede start. Del Potro wint de eerste set met 6-3 en komt in de tweede al gauw een break voor. Thiem laat tijdens een medical time out zijn rechterknie behandelen, speelt nog één punt en besluit dan de handdoek in de ring te werpen. Zijn snelle opmars en doorbraak dit jaar wegen op zijn jonge lichaam dat nu de tol betaalt.

Venus Williams (WTA-6) kende meer moeilijkheden met de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-11). Williams, zesde reekshoofd in New York, wint de eerste set met 6-4. Pliskova is echter niet van plan zich zomaar van het kastje naar de muur te laten spelen. De Tsjechische gaat minder fouten maken en schrijft de tweede set met 6-4 op haar naam. In de derde set zijn beide dames erg aan elkaar gewaagd, Williams laat zelfs een matchpunt liggen. Een tie break moet de beslissing brengen. Daarin is Pliskova met 7-3 duidelijk de sterkste. Ze haalt zo voor het eerst in haar carrière de kwartfinale van een Grand Slam.

Voor Serena Williams (WTA-1) was de vierde ronde niet meer dan een walk in the park. Zij rekende in twee korte sets af met Yaroslava Shvedova (WTA-52) uit Kazachstan, 6-2 en 6-3.

Stan Wawrinka (ATP-3) leek op een eenvoudige winst af te stevenen tegen de relatief onbekende Illya Marchenko (ATP-63) uit Oekraïne. Met een 6-4 en 6-1 voorsprong mag hij in de derde set serveren voor de wedstrijd. Marchenko gaat echter door de opslag van de Zwitser en sleurt een vierde set uit de brand. Na een vroege break, slaat Wawrinka gefrustreerd zijn racket stuk. Net op tijd vindt hij zijn kalmte terug en kan zich met 6-3 alsnog plaatsen voor de kwartfinale.

Ook Simona Halep (WTA-3) mocht in haar partij serveren voor de match. De Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-12) weet echter op het juiste moment toe te slaan en gaat door de service van de Roemeense. Lang duurt haar geluk echter niet. Halep zorgt meteen voor een rebreak en wint de wedstrijd met 6-2 en 7-5. Agnieszka Radwanska (WTA-4) verging het minder goed. Zij werd in twee sets uitgeschakeld door Ana Konjuh (WTA-92) uit Kroatië. Met tweemaal 6-4 zorgde ze zo voor de verrassing van de dag.

Andy Murray (ATP-2) tot slot walste als het ware over Grigor Dimitrov (ATP-24). De Bulgaar kon Murray slechts vijf spelletjes afsnoepen, 6-1, 6-2 en 6-2.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws