Home » Grand Slam » US Open » US Open 2016: Round-Up dag 9: Bergs scoort, eerste halve finalisten bekend

US Open 2016: Round-Up dag 9: Bergs scoort, eerste halve finalisten bekend

US Open 2016: Round-Up dag 9: Bergs scoort, eerste halve finalisten bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag negen van de US Open zette de laatste Belg Zizou Bergs (ITF-60) een knappe prestatie neer. Angelique Kerber (WTA-2), Caroline Wozniacki (WTA-74), Novak Djokovic (ATP-1) en Gaël Monfils (ATP-12) bereikten als eerste spelers de halve finale.

De Belgen

Samen met de Israëliër Yshai Oliel (ITF-39) boekte Bergs succes in het juniorendubbel op de US Open. Ze versloegen de achtste reekshoofden: de Argentijn Genaro Alberto Olivieri (ITF-10) en de Spanjaard Eduard Guell Bartrina (ITF-35).

Zizou Bergs - © Zima Fotografie – www.zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie – www.zima.be
Matches of the day

De eindstrijd komt steeds dichterbij op de US Open. Op dag negen raakten de eerste affiches in de halve finales bekend. Bij de vrouwen snelden tweede reekshoofd Angelique Kerber (WTA-2) en verrassing Wozniacki naar de halve finale waarin ze elkaar ontmoeten. Kerber kende weinig problemen met Roberta Vinci (WTA-8), de US Open-finaliste van 2015. De Duitse haalde het met 7-5 en 6-0 en blijft zo op koers om om Serena Williams (WTA-1) van de troon te stoten op de rankings. Kerber wint al sowieso veel punten op de ranking want vorig jaar strandde ze in de derde ronde op de US Open.

De Deense Wozniacki is helemaal terug van weggeweest. Ze verpulverde de andere verrassing Anastasija Sevastova (WTA-48) met 6-0 en 6-2. Vorig jaar ging Wozniacki in de tweede ronde op de US Open onderuit maar vroeger zette ze al sterke prestaties neer op haar favoriete grandslam. Zo bereikte ze in 2009 en 2014 al de finale op de US Open en stond ze in 2010 en 2011 al in de halve finale.

Bij de mannen triomfeerde Gaël Monfils (ATP-12) in een Franse clash tegen jong talent Lucas Pouille (ATP-25). Monfils haalde het vlot met 6-4, 6-3 en 6-3. De 30-jarige Fransman zal dankzij zijn plekje in de halve finale mooi stijgen op de ranking. Vorig jaar sneuvelde hij immers al in de eerste ronde op de US Open.

Monfils treft in de halve finale titelverdediger Novak Djokovic (ATP-1). Voor de derde keer (!) profiteerde Djokovic van een opgave van zijn tegenstander. De Serviër won tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-11) de eerste twee sets met 6-3 en 6-2, waarna Tsonga de handdoek moest gooien met een knieblessure. Djokovic speelde op de US Open nog slechts twee volledige partijen en stond amper 6 uur en 26 minuten op het terrein. Rust er een vloek op de tegenstanders van de Serviër?

Moment van de dag

Een historisch moment op dag negen van de US Open: de laatste partij in het Louis Armstrong Stadium. Het legendarische tennisstadion was maar liefst 38 jaar een vaste waarde op de US Open en herbergt heel wat fijne tennismomenten. In 2018 komt er een nieuw stadion met een dak. Het Spaanse duo Feliciano en Marc Lopez wonnen de laatste dubbelmatch in het Louis Armstrong Stadium tegen de Amerikaanse broertjes Mike en Bob Bryan.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws