Home » Grand Slam » US Open » #US Open 2017: Preview dag 1: Twee Belgen in actie en clash tussen Halep en Sharapova

#US Open 2017: Preview dag 1: Twee Belgen in actie en clash tussen Halep en Sharapova

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ready, set, go! De US Open start op de eerste dag meteen met een absolute topaffiche tussen Simona Halep (WTA-2) en Maria Sharapova (WTA-147). Ruben Bemelmans (ATP-95) en Alison Van Uytvanck (WTA-96) komen als eerste Belgen in actie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021
De Belgen

Van Uytvanck staat gepland voor de derde partij op Court 5. De 23-jarige speelster treft een leeftijdsgenote, de Chinese Saisai Zheng (WTA-85). De twee speelsters staan dichtbij elkaar op de ranking en zijn in principe aan elkaar gewaagd. Hun enige eerdere duel dateert uit 2010 op het juniorencircuit. Toen won Zheng in twee sets.

Alison Van Uytvanck - © Jimmie48 Tennis Photography
Alison Van Uytvanck – © Jimmie48 Tennis Photography

Bemelmans speelt op Court 5 na de partij van Van Uytvanck en staat voor een lastige opgave. Hij neemt het op tegen het 23-jarige Franse talent Lucas Pouille (ATP-20), het zestiende reekshoofd in New York. Het wordt hun derde ontmoeting. In onderlinge duels staat het 1-1. Bemelmans bereikte nog de derde ronde op Wimbledon en kan hopelijk verdergaan op zijn elan. Pouille is op zoek naar zijn beste vorm. Hij verloor in zijn twee laatste toernooien telkens in de eerste ronde en ging op Wimbledon ook al in de tweede ronde onderuit.

Matches of the day

Om één uur ‘s nachts Belgische tijd kunnen de fans in het Arthur Ashe Stadium kijken naar dé trekpleister van de eerste dag tussen Sharapova en Halep. De Russische kreeg van de organisatie van de US Open een wildcard en maakt daardoor haar comeback op het grandslamcircuit. In de eerste ronde moet ze spelen tegen nummer twee van de wereld Halep. Sharapova heeft een groot mentaal voordeel. Ze won de US Open in 2006 en leidt in de onderlinge duels tegen Halep met 6-0, waarvan vier keer op hardcourt. Halep speelt dit seizoen evenwel op topniveau en staat dichtbij de nummer één-positie.

Maria Sharapova - © Jimmie48 Tennis Photography
Maria Sharapova – © Jimmie48 Tennis Photography

Wij kijken verder ook uit naar het duel tussen Sloane Stephens (WTA-82) en Roberta Vinci (WTA-43). De Amerikaanse Stephens, in 2013 nog het nummer 11 van de wereld, miste door blessures de US Open van 2016 en de Australian Open en Roland Garros in 2017. Op Wimbledon werd ze nog in de eerste ronde uitgeschakeld maar nu keert ze langzaamaan opnieuw boven water. In Toronto en Cincinnati klopte ze verschillende toppers en bereikte ze telkens de halve finale. In de eerste ronde van de US Open speelt Stephens meteen tegen de 34-jarige Italiaanse Vinci die in 2015 nog in de finale van de US Open stond.

Sloane Stephens - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Sloane Stephens – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Bij de mannen stond eerst Andy Murray (ATP-2) gepland om op de eerste dag te spelen maar door zijn forfait zal hij niet deelnemen. Vierde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-6) is nu het hoogste reekshoofd in de onderste tabelhelft waardoor zijn kansen op een finaleplaats groter zijn geworden. Wij zijn benieuwd of Zverev met deze druk op een grandslam zal kunnen omgaan. In de eerste ronde moet de 20-jarige Duitser aan de bak tegen kwalificatiespeler Darian King (ATP-168) uit Barbados. In principe wordt dit een gezondheidswandeling voor hem.

Alexander Zverev - © Melissa Van de Wiele
Alexander Zverev – © Melissa Van de Wiele

Door de afwezigheid van Murray is vijfde reekshoofd Marin Cilic (ATP-7) nu het tweede hoogste reekshoofd in de onderste tabelhelft. In de eerste ronde speelt de Kroaat tegen de Amerikaanse thuisspeler Tennys Sandgren (ATP-104).

Marin Cilic - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Marin Cilic – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

[alert title=Programma dag 8”]
De Belgen

R1: Alison Van Uytvanck vs. Saisai Zheng (CHN)
Court 5, vierde partij vanaf 17.00 uur (vierde partij vanaf 11.00 uur Amerikaanse tijd, na één mannenmatch en één vrouwenmatch)

R1: Ruben Bemelmans  vs. Lucas Pouille (FRA) [16]
Court 5, vierde partij vanaf 17.00 uur (vierde partij vanaf 11.00 uur Amerikaanse tijd, na één mannenmatch en twee vrouwenmatchen)

Matches of the day

R1: Marin Cilic (CRO) [5] vs. Tennys Sandgren (USA)
Arthur Ashe Stadium, twee partij vanaf 17.00 uur (tweede partij vanaf 11.00 uur Amerikaanse tijd, na één vrouwenmatch)

R1: Sloane Stephens (USA) vs. Roberta Vinci (ITA)
Louis Armstrong Stadium, derde partij vanaf 17.00 uur (derde partij vanaf 11.00 uur Amerikaanse tijd, na één mannenmatch en vrouwenmatch)

R1: Simona Halep (ROM) [2] vs. Maria Sharapova (RUS)
Arthur Ashe Stadium, om 1 uur ‘s nachts (19.00 uur Amerikaanse tijd)

R1: Alexander Zverev (GER) [4] vs. Darian King (BAR)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 1 uur ‘s nachts (tweede partij vanaf 19.00 uur Amerikaanse tijd, na één vrouwenmatch)

Het volledige programma vind je hier terug.

[/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER