Home » Grand Slam » US Open » #US Open 2017: Round-up dag 2: Winst en verlies voor de Belgen, Kerber kansloos out, Federer ontsnapt aan de uitschakeling

#US Open 2017: Round-up dag 2: Winst en verlies voor de Belgen, Kerber kansloos out, Federer ontsnapt aan de uitschakeling

#US Open 2017: Round-up dag 2: Winst en verlies voor de Belgen, Kerber kansloos out, Federer ontsnapt aan de uitschakeling

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De regen in Flushing Meadows zorgde ervoor dat er slechts een handvol partijen werden afgewerkt. Naomi Osaka (WTA-45) zorgde voor een grote verrassing en Roger Federer (ATP-3) ontsnapte aan het forse jonge geweld. 

De Belgen

Voordat de hemelsluizen open gingen, kon Yanina Wickmayer (WTA-129) haar eerste ronde afwerken tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA-30). Ondanks het grote verschil in ranking, kon de Belgische stunten tegen het 28e reekshoofd en staat zo in de tweede ronde. De Belgische droeg de overwinning op aan haar moeder die dinsdag haar verjaardag zou gevierd hebben.


Minder succes was er voor Elise Mertens (WTA-39) die voor een moeilijke opdracht stond tegenover Madison Keys (WTA-16). De Belgische vocht voor wat ze waard was en had vooral in de tweede set kansen. Ze moest na anderhalf uur haar meerdere erkennen in de Amerikaanse. Leuk om zien was de aanwezigheid van Kim Clijsters in de spelersbox van Mertens. Ex-nummer één Lindsay Davenport zat in de box van Keys.

Matches of the day

Winst op de Australian Open, eerste ronde Roland Garros, finale op Wimbledon en winst op de US Open. Zo zag 2016 er uit voor Angelique Kerber (WTA-6). Dit jaar oogt de balans een stuk minder mooi. Net als op Roland Garros werd Kerber uitgeschakeld in de eerste ronde. Ze raakte dit jaar zelfs nooit voorbij de vierde ronde. Wie er verantwoordelijk was voor dit resultaat? De 19-jarige Osaka kegelde de titelverdedigster uit het toernooi in straight sets. De Japanse leek weinig onder de indruk en leverde een solide prestatie af. Na iets meer dan één uur stonden de 6-3, 6-1 cijfers op het scorebord.

Het toernooi was bijna nog een topper kwijt, maar dan in het mannentoernooi. Federer moest het tegen de 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-70) opnemen. Tiafoe verraste onlangs nog Alexander Zverer (ATP-6) op het ATP-toernooi van Cincinnati dus de Zwitser was gewaarschuwd. De Amerikaan greep Federer meteen bij de keel en hield stand om de eerste set binnen te halen. De Zwitser zette orde op zaken in set twee en drie waarop Tiafoe opnieuw hard toesloeg.

De vijfde manche was er een vol spanning. Federer brak vroeg in de set en mocht bij een 5-3 stand serveren voor de wedstrijd. Tiafoe wilde daar niet van weten en redde een wedstrijdpunt om daarna door de opslag van Federer te gaan. Even later was het dan toch over en uit voor Taifoe die met 4-6, 6-2, 6-1, 1-6 en 6-4 onderuit ging. Het was van 2000 geleden dat Federer tot vijf sets werd gedwongen in de openingsronde van de US Open.

Rafael Nadal (ATP-1) had het in de eerste set knap lastig met de Serviër Dusan Lajovic (ATP-85). Daarna kwam de forehand van de Spanjaard onder stoom en kon hij de partij uitmaken in drie sets. De setstanden waren 7-6 (6), 6-2 en 6-2 na meer dan twee uur tennis.

De nummer één bij de vrouwen Karolina Pliskova (WTA-1) won eenvoudig van Magda Linette (WTA-72) met 6-2 en 6-1. De kampioene van Roland Garros kon een vreemde partij winnen van Lara Arruabarrena (WTA-60). Jelena Ostapenko (WTA-12) won met 6-1, 1-6 en 6-2.

[alert type=”info” title=”US Open resultaten”]De volledige resultaten van de tweede dag op de US open vind je hier.[/alert]

Moment van de dag

Misschien geen moment van de dag, maar wel een nostalgische terugblik. Op 29 augustus 2012 speelde Kim Clijsters haar laatste professionele wedstrijd. Ze verloor in de tweede ronde van de US Open, de plaats waar ze haar grootste grandslamsuccessen boekte.

koen

koen

Meer nieuws