Home » Grand Slam » US Open » #US Open 2017: Wie verrast volgens onze redactie

#US Open 2017: Wie verrast volgens onze redactie

#US Open 2017: Wie verrast volgens onze redactie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor de start van de US Open 2017 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint de US Open?”, “Wie zorgt er voor de verrassing?”, “Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?”. Hier kom je alvast te weten wie volgens ons de verrassingen zullen zijn.

Vrouwen

Steven
Daarvoor gok ik op Caroline Wozniacki (WTA-5), hoewel ze uiteraard al lange tijd meedraait op het vrouwencircuit. De Deense voormalige nummer één van de wereld won het toernooi in Toronto, waar ze Pliskova en Svitolina klopte, en wil na elf jaar proftennis eindelijk haar eerste grandslamtoernooi binnenrijven. In die zin zou een eerste triomf dus toch een (kleine) verrassing zijn. Speelsters om in het oog te houden zijn ook Ashleigh Barty (WTA-43) en de pas 18-jarige Catherine Bellis (WTA-36).

Caroline Wozniacki - © Jimmie48 Tennis Photography
Caroline Wozniacki – © Jimmie48 Tennis Photography

Kristof
Wat doet Svetlana Kuznetsova (WTA-8)? De voormalig US Open-kampioene is nog lang niet afgeschreven en kan voor een verrassing zorgen. Wat doet Venus Williams (WTA-9)? De Amerikaanse stond al twee keer dit jaar in de finale van een grandslamtoernooi. Kan de US Open nog eens raak zijn voor Venus?

Svetlana Kuznetsova - © Jimmie48 Tennis Photography
Svetlana Kuznetsova – © Jimmie48 Tennis Photography

Wouter
Ik ben benieuwd naar wat Maria Sharapova (WTA-146) zal doen op de US Open. In de eerste ronde speelt de winnares van de US Open uit 2006 tegen nummer twee Simona Halep. Sharapova won alle zes vorige duels tegen Halep en start daardoor met een belangrijk mentaal voordeel aan deze partij. Als ze tegen Halep kan winnen, kan ze ver geraken.

Maria Sharapova - © Jimmie48 Tennis Photography
Maria Sharapova – © Jimmie48 Tennis Photography

Rob
Ik zou veel geld durven inzetten op de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA-83). Door heel wat blessureleed was ze helemaal teruggezakt op de ranglijsten, en kwam ze pas voor het eerst dit seizoen in actie op Wimbledon. Vier toernooien later staat ze alweer stevig in de top 100 na halve finales in zowel Toronto als Cincinnati. Met een beetje geluk komt er ook aan haar trip op de US Open geen einde voor die halve eindstrijd, al lijkt een duel tegen Dominika Cibulkova (WTA-10) in de tweede ronde wel roet in het eten te kunnen gooien.

Sloane Stephens - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Sloane Stephens – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Mannen

Steven
Door de vele afzeggingen ligt het veld bij de mannen meer open dan andere jaren. Outsiders als Roberto Bautista Agut (ATP-13), winnaar in Winston-Salem, en Grigor Dimitrov (ATP-9), winnaar in Cincinnati, zullen ongetwijfeld hun kans ruiken. Uiteraard is er ook Alexander Zverev (ATP-6). De 20-jarige Duitser droomt door de gunstige loting geheel terecht al van een finale. Tot slot verwacht ik ook veel van ouderdomsdeken David Ferrer (ATP-25) die recent nog de halve finales in Cincinnati haalde. De 35-jarige Spanjaard werd bovendien bij de loting onderverdeeld in de (gunstige) onderste tabelhelft.

Alexander Zverev - © mirsasha (flickr)
Alexander Zverev – © mirsasha (flickr)

Kristof
Alexander Zverev kent een uitstekend jaar, maar moet nog doorbreken in de grandslamtoernooien. Hij haalde pas op Wimbledon voor het eerst de achtste finales. Toch kan dit zijn grote doorbraak betekenen. Nick Kyrgios (ATP-17) lijkt zijn groove én goesting te hebben gevonden. Misschien zorgt hij wel voor een complete verrassing. Zverev: kleine verrassing – Kyrgios: grootste verrassing.

Nick Kyrgios - © Christopher Levy (www.flickr.com)
Nick Kyrgios – © Christopher Levy (www.flickr.com)

Wouter
Alexander Zverev heeft dit seizoen al genoeg getoond dat hij tot de absolute top behoort. Als hij op topniveau speelt, is hij voor mij een kanshebber op de titel. Verder ben ik benieuwd naar de prestatie van de 18-jarige Canadees Denis Shapovalov die voor de tweede keer op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi staat. In Montréal klopte hij nog Juan Martin del Potro én Rafael Nadal!

Denis Shapovalov - © Christopher Levy (flickr)
Denis Shapovalov – © Christopher Levy (flickr)

Rob
Met enige voorzichtigheid kies ik voor Thanasi Kokkinakis (ATP-222). Na een lage revalidatie timmert de talentvolle Australiër aan de weg terug. De loting plaatste hem in de beduidend zwakkere onderste tabbelhelft, en afhankelijk van bijvoorbeeld het niveau van een Marin Cilic (ATP-7), kan er misschien wel een kwart- of zelfs halve finale inzitten.

 

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws