Home » Grand Slam » US Open » US Open 2023: Siegemund boos op publiek na nederlaag tegen Gauff: “Oneerlijk en respectloos gedrag”

US Open 2023: Siegemund boos op publiek na nederlaag tegen Gauff: “Oneerlijk en respectloos gedrag”

US Open 2023: Siegemund boos op publiek na nederlaag tegen Gauff: “Oneerlijk en respectloos gedrag”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De wedstrijd tussen Laura Siegemund (WTA-121) en Coco Gauff (WTA-6) in de eerste ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) kon rekenen op wat controverse.

Siegemund won (verrassend) de eerste set met 3-6. Daarna begon ze blijkbaar het spel te ‘vertragen’. Dat leidde tot frustratie bij de Amerikaanse Gauff, die verhaal ging halen bij de scheidsrechter.

Volgens Gauff stond Siegemund vaak niet tijdig klaar wanneer de Amerikaanse wou serveren. “Ze is al vier keer over de tijdslimiet gegaan, maar je hebt haar slechts één keer een straf gegeven”, vertelde Gauff. De Duitse zou ook te vaak richting haar handdoek gaan, wat het spel vertraagde.

In de derde set kreeg Siegemund van de scheidsechter een ‘point penalty’, wat betekent dat ze het punt automatisch verloor. Nu was het de beurt aan de 35-jarige Duitse om haar ongenoegen te uiten.

Zij vond dat Gauff te snel aan het spelen was. Dat was niet naar de zin van het publiek, die de kant koos van de thuisspeelster.

Uiteindelijk won Gauff de wedstrijd met 3-6, 6-2 en 6-4, onder toeziend oog van Barack en Michelle Obama.

Gauff moet in de tweede ronde aan de bak tegen Mirra Andreeva (WTA-63). Ze speelden dit jaar al eens tegen elkaar op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Toen won Gauff in drie sets.

(bekijk hieronder het voorval met reacties en lees verder onder de video)

Gebrek aan respect

Na de wedstrijd gaf Siegemund op de persconferentie haar mening over het voorval.

Ze kon haar tranen nauwelijks bedwingen: “Ik ben heel erg teleurgesteld in de manier waarop de mensen mij behandeld hebben vandaag. Ik heb het publiek niks misdaan. Ik bleef kalm, ik maakte niet eens een gebaar en ze hadden geen respect voor me. Ze hadden geen respect voor mijn manier van spelen, voor de speler die ik ben en voor het tennis.”

De Duitse is van mening dat dergelijk gedrag enkel op de US Open voorkomt. “Ik heb dit alleen hier meegemaakt. Deze manier van oneerlijk en respectloos gedrag richting niet-Amerikaanse spelers heb ik alleen maar op deze baan meegemaakt.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws