Home » Grand Slam » US Open » US Open Dag 5: Extreme omstandigheden vellen Goffin, ook exit Nadal

US Open Dag 5: Extreme omstandigheden vellen Goffin, ook exit Nadal

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

David Goffin (ATP-15) moest in zijn derde ronde opgeven in de vierde set bij een 2-1 voorsprong in sets. In het dubbelspel werden Kirsten Flipkens (WTA D-220) en Steve Darcis (ATP D-493) uitgeschakeld.

De Belgen

De derde ronde van David Goffin stond gepland als derde wedstrijd op court 17. Zijn tegenstander was de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-23). Goffin had de twee vorige confrontaties met de Spanjaard verloren maar schoot deze keer pijlsnel uit de startblokken: via 5-1 werd het 6-2 in de eerste set voor onze landgenoot.

In de tweede set hield Bautista Agut gelijke tred en bij 4-5 kreeg hij zelfs 2 setpunten op de opslag van Goffin. Onze landgenoot bleef echter zijn rustige zelf en maakte er nog 5-5 van, en stoomde meteen door naar 7-5 setwinst.

Een plaats in de vierde ronde leek in de maak voor Goffin maar onze landgenoot leek veel last te hebben van de extreme omstandigheden in New York. Vanaf het midden van de derde set kreeg hij meer en meer fysieke problemen, waardoor Bautista Agut de derde set kon binnenhalen met 6-3.

In set 4 probeerde onze landgenoot het nog tot hij er bij een 3-1 achterstand de brui aan gaf na 2 uur en 25 minuten wedstrijd. Vooral problemen met de maag werden hem te veel, zo gaf Goffin achteraf aan.

In het dubbelspel trad Kirsten Flipkens aan met de Britse Laura Robson (WTA D-560). Vijfde reekshoofden Caroline Garcia (WTA D-14) – Katarina Srebotnik (WTA D-11) bleken echter in twee sets te sterk. Ook in het herendubbel kwam met Steve Darcis een landgenoot de baan op. Met Benoit Paire (ATP D-297) als partner nam hij het op tegen het Franse duo Adrian Mannarino (ATP D-308) – Fabrice Martin (ATP D-84), maar ook Darcis moest het onderspit delven in twee sets.

Matches of the Day

De grootste verrassing van de dag viel te noteren in de avondsessie in het Arthur Ashe Stadium. Rafael Nadal (ATP-8) nam het voor de vierde keer dit jaar op tegen de Italiaan Fabio Fognini (ATP-32), waarbij de Italiaan twee keer de sterkste bleek, zelfs op gravel. Nadal won de eerste twee sets en kwam ook een break voor in de derde set toen de Italiaan de wedstrijd begon te keren en sets 3 en 4 won. In de vijfde set volgden zeven servicebreaks op rij en het was uiteindelijk Fognini die zegevierde.

Het duel tussen tiende reekshoofd Milos Raonic (ATP-10) en achttiende reekshoofd Feliciano Lopez (ATP-19) kondigde zich ook aan als heel spannend, maar de Spanjaard, die aan een sterk jaar bezig is, nam vrij vlot de maat van Raonic in drie sets.

In het damestoernooi leek eerste reekshoofd Serena Williams (WTA-1) lange tijd op weg naar een eerste nederlaag in een grandslamtoernooi in 2015 tegen haar landgenote Bethanie Mattek-Sands (WTA-101), maar nadat Serena nipt de tweede set kon binnenhalen, maakte ze het toch makkelijk af in de derde set. Zus  Venus Williams (WTA-23) had een lastige tegenstandster in Belinda Bencic (WTA-12) maar zij wist toch de klus te klaren in twee sets.

[alert type=”info” title=”Resultaten dag 5″]De Belgen

R3: [14] David Goffin l.t. [23] Roberto Bautista Agut (ESP) 6-2 7-5 3-6 1-3 ret.

R2: Kirsten Flipkens & Laura Robson (GBR) l.t. [5] Caroline Garcia (FRA) & Katarina Srebotnik (SLO) 2-6 3-6

R1: Steve Darcis & Benoit Paire (FRA) l.t. Adrian Mannarino (FRA) & Fabrice Martin (FRA) 1-6 5-7

R3: [32] Fabio Fognini (ITA) bt. [8] Rafael Nadal (ESP) 3-6 4-6 6-4 6-3 6-4

R3: [10] Milos Raonic (CAN) l.t. [18] Feliciano Lopez (ESP) 2-6 6-7 (4) 3-6

R3: [1] Serena Williams (USA) bt. Bethanie Mattek-Sands (USA) 3-6 7-5 6-0

R3: [12] Belinda Bencic (SUI) l.t. [23] Venus Williams (USA) 3-6 4-6