Home » Grand Slam » US Open » US Open deelt record aan prijzengeld uit

US Open deelt record aan prijzengeld uit

US Open deelt record aan prijzengeld uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De opvolgers van Serena Williams en Novak Djokovic als winnaars van de US Open zullen een aardige som geld krijgen. De toernooiorganisatie van de US Open verhoogt het prijzengeld met ongeveer 10 procent en heeft daarmee het hoogste prijzengeld uit de tennisgeschiedenis.

De toernooiorganisatie van de US Open heeft het prijzengeld bekendgemaakt. De winnaars van de US Open bij de mannen en de vrouwen zullen een recordbedrag van 3,5 miljoen dollar of ongeveer 3,16 miljoen euro verdienen, tegenover 3,3 miljoen dollar in 2015. Ter vergelijking: Op Wimbledon kregen winnaars Andy Murray en Serena Williams dit jaar ongeveer 2,6 miljoen dollar of 2,35 miljoen euro. De verliezende finalisten krijgen 1,75 miljoen dollar of 1,58 miljoen euro.

De US Open deelt het meeste prijzengeld uit van alle grandslams. Het totale prijzengeld van de US Open zal stijgen met 4 miljoen dollar tot 46,3 miljoen dollar. Ook de mindere goden in de tenniswereld krijgen dus meer prijzengeld. Het geld per gewonnen ronde stijgt met tien procent. Een speler die in de eerste ronde verliest, krijgt nog 43 300 dollar of ongeveer 39 000 euro. De laatste grandslam van 2016 start op 29 augustus. Het volledige prijzengeld kun je hier vinden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws