Home » Grand Slam » US Open opent met reeks verrassende nederlagen: Tsitsipas, Fritz, Halep en Kasatkina meteen onderuit

US Open opent met reeks verrassende nederlagen: Tsitsipas, Fritz, Halep en Kasatkina meteen onderuit

US Open opent met reeks verrassende nederlagen: Tsitsipas, Fritz, Halep en Kasatkina meteen onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De openingsdag van het hoofdtoernooi van de US Open heeft meteen voor vuurwerk gezorgd.

Stefanos Tsitsipas (ATP-5) vs. Daniel Elahi Galan (ATP-94)

Stefanos Tsitsipas, één van de vijf spelers die kans maakte om zich in New York de nummer 1-positie toe te eigenen, verloor verrassend van de Colombiaanse kwalificatiespeler Daniel Elahi Galan, pas het nummer 94 van de wereld.

Galan begon verschroeiend aan de partij en gunde de Griek pas na elf games een eerste spel. Het momentum leek te gaan kantelen, maar na 2 uur en 48 minuten en negen matchpunten haalde de Colombiaan de grootste overwinning uit zijn carrière tot dusver binnen: 6-0, 6-1, 3-6 en 7-5.

In de volgende ronde wacht Galan de Australiër Jordan Thompson (ATP-102). Voor Tsitsipas draait de US Open alweer op een sisser uit. De Griek geraakte in New York nog nooit verder dan de derde ronde.

(lees verder onder de video)

Taylor Fritz (ATP-12) vs. Brandon Holt (ATP-303)

Ook Taylor Fritz verslikte zich in een kwalificant. Zijn landgenoot Brandon Holt zorgde voor een waar sprookjesverhaal. De Amerikaan, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi en zelfs nog nooit een ATP-wedstrijd speelde, won na 3 uur en 5 minuten met 6-7 (3), 7-6 (1), 6-3 en 6-4.

Holt, zoon van voormalig nummer 1 van de wereld Tracy Austin en Scott Holt, mag beginnen dromen van een derde ronde, maar moet eerst nog voorbij de Argentijn Pedro Cachin (ATP-66).

(lees verder onder de video)

Simona Halep (WTA-7) vs. Daria Snigur (WTA-124)

Misschien wel het mooiste sprookje van de dag, werd opgevoerd op Louis Armstrong waar de Oekraïense Daria Snigur bij haar grandslamdebuut na 1 uur en 40 minuten met 6-2, 0-6 en 6-4 de scalp nam van Simona Halep.

Halep, die dit jaar eindelijk weer gelanceerd lijkt en de voorbije maanden 19 van haar 22 wedstrijden wist te winnen, kende geen antwoord op het onorthodoxe spel van de Oekraïense. Snigur had zich noodgedwongen in het Letse Riga moeten voorbereiden op de US Open, want haar training basis in Kiev was platgebombardeerd door de Russen. In de tweede ronde wacht de Canadese Rebecca Marino, het nummer 106 van de wereld.

(lees verder onder de video en foto)

Daria Snigur - © Jimmie48 Tennis Photography
Daria Snigur – © Jimmie48 Tennis Photography

Daria Kasatkina (WTA-9) vs. Harriet Dart (WTA-88)

Tot slot moest ook Daria Kasatkina, die tot dusver het beste seizoen van haar carrière beleefde, in het stof bijten. De Britse Harriet Dart versloeg haar Russische collega met 7-6 (8), 1-6 en 6-3 na maar liefst 2 uur en 31 minuten.

In ronde twee mag Dart het opnemen tegen een op papier haalbare kaart: de Hongaarse Dalma Galfi (WTA-91).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws