Home » Grand Slam » US Open » US Open Preview: clashes tussen reekshoofden en Goffin speelt voor vierde ronde

US Open Preview: clashes tussen reekshoofden en Goffin speelt voor vierde ronde

US Open Preview: clashes tussen reekshoofden en Goffin speelt voor vierde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag vijf van de US Open worden de eerste derde rondes afgewerkt. Daarin staan de eerste duels tussen reekshoofden op het programma, en ook David Goffin (ATP-14) komt in actie.

De Belgen

Één Belg in actie in het enkelspel op dag vijf in New York. Goffin probeert zich rond negen uur (Belgische tijd) te plaatsen voor de vierde ronde. Daarvoor moet hij wel voorbij 23ste reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-23). Beide spelers hadden het allesbehalve makkelijk om door de tweede ronde te geraken en dus lijkt het ook in de derde ronde spannend te gaan worden.

Voor Goffin en Bautista Agut wordt het het derde duel dat ze onderling uitvechten. Zowel in 2012 als in 2013 was het de Spanjaard die aan het langste eind trok, maar dat was natuurlijk voordat La Goff het niveau had dat hij nu bijna akelig constant staat te spelen. Veel zal ook afhangen van hoe warm het op deze vrijdag zal zijn in New York en of Goffin er opnieuw last van zal hebben.

Hoe het ook zij, er kan maar één favoriet zijn bij de start van de partij. En met het niveau en tennis dat Goffin dit jaar ten toon spreidt, kan enkel hij dat zijn.

Daarnaast moeten ook Kirsten Flipkens en Steve Darcis nog aan de bak in New York. Flipkens speelt samen met Laura Robson de tweede ronde van het dubbelspel, terwijl Darcis aan zijn dubbeltoernooi begint aan de zijde van Fransman Benoit Paire.

Matches of the Day

De derde rondes van een Grand Slam zijn traditioneel diegenen waarin de reekshoofden elkaar voor het eerst tegen komen. Al wil dat deze keer niet echt veel zeggen bij de vrouwen. In de bovenste helft van de tabel blijven er nog slechts acht van de zestien reekshoofden over. Op die manier ontloopt eerste reekshoofd Serena Williams (WTA-1) nog even een geplaatste speelster, maar krijgt ze met de flamboyante Bethanie Mattek-Sands (WTA-101) een tricky speelster tegenover zich. In twee vorige duels verloor Williams nog maar tien games en ook nu lijkt het niet haar landgenote te worden die haar van de Grand Slam gaat afhouden.

Het interessantste vrouwenduel van de dag wordt misschien wel dat tussen het twaalfde en drieëntwintigste reekshoofd. Belinda Bencic en Venus Williams nemen het op Arthur Ashe voor de vierde keer tegen elkaar op. Drie keer – waaronder nog dit jaar in Dubai – was het de oudste Williams-zus die de match won, maar met het niveau waarop Bencic de laatste weken staat te spelen, start zij toch als favoriete.

Bij de mannen verloopt het toernooi veel meer volgens het boekje. Benoit Paire (ATP-41), Sergiy Stakhovsky (ATP-60) en Mikhail Kukuskin (ATP-56) zijn er de vreemde eenden tussen alle reekshoofden. Het wordt vooral uitkijken naar het duel tussen tiende reekshoofd Milos Raonic (ATP-10) en achttiende reekshoofd Feliciano Lopez (ATP-19). In het verleden speelden zij al zes super spannende duels die ze mooi tussen elkaar verdeelden. Ook nu lijkt het vanaf één uur Belgische tijd weer spannend te gaan worden tussen de Canadees en Spanjaard.

[alert type=”info” title=”Programma dag 5″]De Belgen

R3: [14] David Goffin vs. [23] Roberto Bautista Agut (ESP)
Court 17, derde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R2: Kirsten Flipkens & Laura Robson (GBR) vs. [5] Caroline Garcia (FRA) & Katarina Srebotnik (SLO)
Court 7, 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R1: Steve Darcis & Benoit Paire (FRA) vs. Adrian Mannarino (FRA) & Fabrice Martin (FRA)
Court 10, vierde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

Matches of the Day

R3: [1] Serena Williams (USA) vs. Bethanie Mattek-Sands (USA)
Arthur Ashe Stadium, 19 uur (1 uur Belgische tijd)

R3: [12] Belinda Bencic (SUI) vs. [23] Venus Williams (USA)
Arthur Ashe Stadium, derde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R3: [10] Milos Raonic (CAN) vs. [18] Feliciano Lopez (ESP)
Grandstand, 17 uur (23 uur Belgische tijd)[/alert]

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws