Home » Grand Slam » US Open » US Open preview dag 14: Djokovic vs. Federer / nummer 1 vs. nummer 2

US Open preview dag 14: Djokovic vs. Federer / nummer 1 vs. nummer 2

US Open preview dag 14: Djokovic vs. Federer / nummer 1 vs. nummer 2

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de laatste dag van de US Open staat traditiegetrouw de mannenfinale op het programma. Dat is ook dit jaar niet anders, alleen krijgt Arthur Ashe dit jaar de finale waar het veertien dagen geleden al van droomde: Novak Djokovic (ATP-1) versus Roger Federer (ATP-2).

Als er twee mannen over enkele maanden strijden om de award van ‘Beste tennisspeler internationaal’ zullen het – wellicht – Djokovic en Federer zijn. De Djoker won dit jaar al zes titels en speelde in elke grandslamfinale al een hoofdrol. FedExpress zit aan vijf titels en speelde reeds een weergaloze US Open. Zijn parcours doet een beetje denken aan toen hij op Wimbledon stond enkele maanden geleden. Ook toen walste de Zwitser iedereen plat op weg naar de finale, waar hij toen stuitte op een nog sterkere… Djokovic. Al is Federer dit keer misschien mentaal licht in het voordeel nadat hij de Serviër afgelopen maand in Cincinatti met 7-6 (1) en 6-3 de titel ontnam.

Ach, dat zogezegde voordeel is wellicht verwaarloosbaar. Beide kampioenen kennen elkaar door en door en hebben al een heuse geschiedenis achter zich op de US Open. Vandaag staan ze namelijk voor de zesde keer tegenover elkaar in New York. In 2007 won Federer nog in drie sets in de finale van Djokovic, in 2008, 2009, 2010 en 2011 vochten de twee heren telkens een halve finale tegen elkaar uit. De eerste twee jaar won Federer in respectievelijk vier en drie sets, in 2010 en 2011 trok Djokovic telkens in vijf sets aan het langste eind.

Eerlijk? Het is onmogelijk om te voorspellen wie vandaag met de hoofdprijs naar huis zal trekken. Laat ons ook niet vergeten dat Djokovic de titelverdediger (Marin Cilic, ATP-9) van vorig jaar in de halve finales maar drie spelletjes gunde. En al riep de Kroaat na afloop verzachtende omstandigheden (een enkelblessure) in, ook Djokovic speelt weerzinwekkend tennis en is gebrand op een tweede US Open-titel.
 
[alert type=”info” title=”Programma US Open – Dag 14″]F: Novak Djokovic (SRB) [1] vs. Roger Federer (SUI) [2]
Arthur Ashe Stadium, niet voor 16u (22u Belgische tijd)[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws