Home » Grand Slam » US Open » US Open preview dag 7: Geen Belgen meer, eerste grote test voor Serena

US Open preview dag 7: Geen Belgen meer, eerste grote test voor Serena

US Open preview dag 7: Geen Belgen meer, eerste grote test voor Serena

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Start van de vierde ronde vandaag op de US Open. De Belgische spelers zijn intussen uitgeschakeld maar op de affiche prijken enkele spektakelrijke wedstrijden.

De Belgen

Met de uitschakeling van Ruben Bemelmans gisteren zijn er geen Belgische spelers meer actief in het enkelspel in New York. Ook in het dubbelspel zijn alle Belgische deelnemers intussen naar huis. De Belgische mannen kunnen zich vanaf nu dus volop voorbereiden op het Davis Cup-duel met Argentinië.

Matches of the Day

In het mannentoernooi staan er enkele wedstrijden op het programma die spektakel beloven. Feliciano Lopez (ATP-19)  en Fabio Fognini (ATP-32) hebben dit seizoen al mooie dingen laten zien en versloegen met Raonic en Nadal allebei een top 10-speler in de vorige ronde. Toch konden beiden zich in hun intussen lange carrières maar sporadisch plaatsen voor de tweede week van een Grand Slam. Zowel voor Lopez als voor Fognini dan ook een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst door te stoten naar de kwartfinale op de US Open.

Een ander duel dat in het oog springt, gaat tussen twee getalenteerde, maar grillige Fransen: Benoit Paire (ATP-41) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18). De vorm van de dag en wie het best zijn kopje erbij kan houden, zal wellicht beslissen in wiens voordeel deze wedstrijd zal kantelen. Ook Novak Djokovic (ATP-1) treedt vandaag opnieuw aan in het Arthur Ashe Stadium, als eerste wedstrijd in de avondsessie omstreeks 1 uur Belgische tijd. Niet David Goffin maar de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-23) is zijn tegenstander. Verwacht wordt dat Djokovic makkelijk de maat zal nemen van de Spanjaard.

In het vrouwentoernooi beleefde Serena Williams (WTA-1) in de vorige ronde bange momenten, maar de droom om de 4 grandslamtoernooien in hetzelfde kalenderjaar te winnen bleef overeind. Haar tegenstandster in de vierde ronde, Madison Keys (WTA-19), won haar eerste 3 wedstrijden alvast zeer overtuigend in twee korte sets, in de vorige ronde nog tegen Agnieszka Radwanska (WTA-15). Kan zij een wisselvallige Serena verontrusten?

Een bijkomende motivatie voor Serena is dat er bij winst in de kwartfinale mogelijk een nieuw zussenduel komt. Venus Williams (WTA-23) start alvast als favoriete in haar wedstrijd tegen de Estse kwalificatiespeelster Anett Kontaveit (WTA-152).

[alert type=”info” title=”Programma dag 7″]

Matches of the Day

R4: [18] Feliciano Lopez (ESP) vs. [32] Fabio Fognini (ITA)
Louis Armstrong Stadium, vierde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R4: Benoit Paire (FRA) vs. [19] Jo-Wilfried Tsonga (FRA)
Louis Armstrong Stadium, tweede partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R4: [1] Novak Djokovic (SRB) vs. [23] Roberto Bautista Agut (ESP)
Arthur Ashe Stadium, 19 uur (1 uur Belgische tijd)

R4: [1] Serena Williams (USA) vs. [19] Madison Keys (USA)
Arthur Ashe Stadium, derde partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

R4: [23] Venus Williams (USA) vs. Anett Kontaveit (EST)
Arthur Ashe Stadium, tweede partij vanaf 11 uur (17 uur Belgische tijd)

[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws