Home » Grand Slam » US Open » US Open preview dag 9: Om ter Williamst

US Open preview dag 9: Om ter Williamst

US Open preview dag 9: Om ter Williamst

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het belooft een interessante dag te worden op de US Open vandaag. Alle Amerikaanse ogen zijn namelijk gericht op het zusterduel tussen Serena (WTA-1) en Venus (WTA-23) Williams.

Matches of the day

Hét duel van de dag: de 27e confrontatie tussen de zusjes Williams. Wordt het een heruitgave van de vierde ronde op Wimbledon dit jaar en trekt Serena voor de zestiende keer (in de onderlinge confrontaties) aan het langste eind? De kans is groot, want de jongste Williams is gebrand op haar ‘Serena Slam’ en kan al enkele jaren de beste papieren voorleggen. Van hun laatste vijf ontmoetingen kon Venus er slechts eentje winnen (Montreal vorig jaar, op hardcourt).

Het is de vijfde keer dat de zussen elkaar moeten bekampen op de US Open. De eerste keer, in 2001, trok Venus in de finale nog overtuigend aan het langste eind: 6-2 en 6-4. Een jaar later was het Serena die de finale tegen haar zus won, in 2005 won Venus de vierde ronde en in 2008 was het Serena die zich ten koste van haar zus plaatste voor de halve finales.

Een andere wedstrijd om naar uit te kijken is die tussen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18) en titelverdediger Marin Cilic (ATP-9). De Kroaat sluipt langzaam maar zeker richting een nieuwe finale met behoorlijk stabiel tennis, maar dat kan ook van de prestaties van Tsonga tot dusver gezegd worden. Benieuwd wie van deze twee subtoppers zich mag opmaken voor een clash met Novak Djokovic (ATP-1) of Feliciano Lopez (ATP-19).
 
[alert type=”info” title=”Programma dag 9″]Matches of the Day

QF: Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [19] vs. Venus Marin Cilic (CRO) [9]
Arthur Ashe Stadium, niet voor 13u30 (19u30 Belgische tijd)

QF: Serena Williams (USA) [1] vs. Venus Williams (USA) [23]
Arthur Ashe Stadium, 19 uur (1 uur Belgische tijd)
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws