Home » Grand Slam » US Open uitgeroepen tot veilige plek voor LGBTQ+-gemeenschap

US Open uitgeroepen tot veilige plek voor LGBTQ+-gemeenschap

US Open uitgeroepen tot veilige plek voor LGBTQ+-gemeenschap

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) heeft van de Stonewall Inn in New York de benaming ontvangen van “een veilige plek te zijn voor de LGBTQ+-gemeenschap”.

In de maanden voorafgaand aan de US Open werkte de United States Tennis Association (USTA) samen met SIGBI Safe Spaces. Dat is een organisatie die bekend staat om het belichamen van de geest en waarden van de Stonewall Inn, een nationaal historisch monument en homobar.

De USTA onderging een certificeringsproces van tien stappen.

Uitgebreide training

Het doel was om te garanderen dat het toernooi gelijkheid actief bevordert en een veilige omgeving biedt voor LGBTQ+-medewerkers, spelers, coaches, officials, fans en alle andere aanwezigen.

Bovendien hebben zowel USTA- als US Open-medewerkers een uitgebreide training gevolgd om een ​​inclusieve sfeer te bevorderen.

(Lees verder onder de tweet)

Marisa Grimes, Hoofd van het departement Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie bij de USTA, gaf meer uitleg: “Het certificeren van de US Open als een veilige ruimte versterkt de stemmen van de LGBTQ+-gemeenschap. Het dient ook als een bewijs van de voortdurende strijd voor vrijheid, gelijkheid en veiligheid voor iedereen.”

De kwalificaties van de US Open starten vandaag. Er doen in totaal negen Belgen mee aan de kwalificaties.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws