Home » Grand Slam » US Open » #US Open18: Preview dag 14: Opnieuw Djokovic aan de top of tweede grandslam voor Del Potro?

#US Open18: Preview dag 14: Opnieuw Djokovic aan de top of tweede grandslam voor Del Potro?

#US Open18: Preview dag 14: Opnieuw Djokovic aan de top of tweede grandslam voor Del Potro?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De laatste dag van de US Open wordt afgesloten met een veelbelovende mannenfinale tussen Juan Martin Del Potro (ATP-3) en Novak Djokovic (ATP-6). Derde reekshoofd Del Potro gaat negen jaar na zijn eerste US Opentitel op zoek naar een tweede grandslamzege, terwijl Djokovic met een veertiende grandslamtitel op gelijke hoogte kan komen met Pete Sampras.

Match of the day

Herinneren jullie je nog de US Open van 2009? De amper 20-jarige Argentijn Del Potro speelde als zesde reekshoofd een perfect toernooi. In de halve finale ging de boomlange jongeling toen voorbij Rafael Nadal (ATP-1). Del Potro stuntte in de finale wonderwel in een denderende vijfsetter tegen titelverdediger Roger Federer (ATP-2).

De US Open van 2009 leek het begin van een nieuwe grandslamveroveraar maar het draaide anders uit. Del Potro sukkelde jarenlang met blessures en kon nooit meer een grandslamfinale bereiken, tót dit jaar! De Argentijn liet in deze editie van de US Open enkel tegen John Isner (ATP-11) een set liggen. In de halve finale profiteerde de vriendelijke reus van de opgave van nummer één Nadal.

 

In de finale moet nummer drie Del Potro nog wel voorbij 13-voudig grandslamwinnaar Djokovic. De Serviër won in juli op Wimbledon de dertiende grandslam uit zijn carrière. Als Djokovic Del Potro klopt in de finale, verovert hij zijn derde US Opentitel en komt hij met een veertiende grandslamtitel op gelijke hoogte met de Amerikaanse legende Pete Sampras.

Djokovic liet enkel in de eerste en tweede ronde sets liggen maar geraakte dichter bij de finale steeds meer op kruissnelheid. De Serviër start duidelijk als topfavoriet, zeker ook als je rekening houdt met de vorige confrontaties. In de onderlinge duels staat het immers 14-4 voor Djokovic. Del Potro kon op de Olympische Spelen van Rio nog winnen van Djokovic en kan daaruit moed putten.

 

[alert title=Programma dag 14”]

Match of the Day

F: [6] Novak Djokovic (SRB) vs. [3] Juan Martin Del Potro (ARG)
Arthur Ashe Stadium, rond 22.00 uur Belgische tijd

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws