Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 10: Mertens onderuit, Japan schrijft geschiedenis

#USOpen18: Round-up dag 10: Mertens onderuit, Japan schrijft geschiedenis

#USOpen18: Round-up dag 10: Mertens onderuit, Japan schrijft geschiedenis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De laatste kwartfinales werden afgewerkt op dag 10 van de US Open. Elise Mertens (WTA D-23) dubbelde lustig verder, Naomi Osaka (WTA-19) en Kei Nishikori (ATP-19) zetten Japan duidelijk op de tenniskaart.

De Belgen

Mertens en noorderbuur Demi Schuurs (WTA-10) in de kwartfinales na lieten al heel wat mooie dingen zien in New York. Vannacht stonden ze echter tegenover eerste reekshoofden, Barbora Krejcikova (WTA D-5) en Katerina Siniakova (WTA D-2). Het Tsjechische duo won dit jaar reeds Roland Garros en Wimbledon, bovendien lieten ze dit toernooi nog geen set liggen. Mertens en Schuurs namen een goede start en schreven de eerste set met 6-2 op hun naam. Een tiebreak moest beslissing brengen in de tweede manche. Schuurs en Mertens kregen een matchpunt maar konden dit niet verzilveren. Krejcikova en Siniakova brachten de stand in evenwicht, 6-7(7). In set drie haalden de Tsjechische dames duidelijk de bovenhand. Met 6-3 maakten ze een einde aan de Amerikaanse droom van Mertens en Schuurs.

Matches of the Day

Dag 10 werd geopend met een verrassende partij. De Japanse Osaka kruiste de degens met Lesia Tsurenko (WTA-36) uit Oekraïne. Osaka, het twintigste reekshoofd maakte niet veel woorden vuil aan dit duel. Tsurenko, die in de eerste ronde Alison Van Uytvanck (WTA-39) naar huis speelde, kon amper twee spelletjes bemachtigen. Na nog geen uur spelen stond de 6-1 6-1 eindstand op het bord. De 21-jarige Osaka plaatste zich zo gemakkelijk voor de halve finale.

Finaliste van 2017, Madison Keys (WTA-14) mocht een robbertje vechten met Carla Suárez Navarro (WTA-24). Het verschil tussen beide dames was miniem. De Amerikaanse serveerde duidelijk beter, maar maakte ook bijna dubbel zoveel directe fouten. Keys leek eerder een alles of niets-spel te spelen en dat loonde. Met 6-4 en 6-3 verzekerde ze zich van een plek bij de laatste vier.

De wedstrijd tussen Marin Cilic (ATP-7) en Nishikori beloofde een spannend duel te worden en niets was minder waar. De Kroaat won de openingsset eenvoudigweg met 6-2. Nishikori liet zich niet van zijn stuk brengen en kwam langszij met 6-4. Ook de derde set kantelde na een tiebreak in het voordeel van de Japanner, 7-6(5). Met 6-4 sleepte Cilic een vijfde set uit de brand. Daarin was het opnieuw Nishikori die het laken naar zich toe wist te trekken, 6-4. Met twee op twee kunnen we spreken van een hoogdag voor de Japanse tennisfans.

Tweevoudig winnaar Novak Djokovic (ATP-6) mocht de dag afsluiten. Hij kreeg de kans om wraak te nemen op John Millman (ATP-55), die Roger Federer (ATP-2) uit het toernooi knikkerde. De Australiër speelde een verdienstelijke partij, maar kon niet tippen aan het niveau van de Serviër. Met 6-3 en tweemaal 6-4 plaatste Djokovic zich voor de halve finale.

Moment of the Day

Dat Djokovic graag de clown uithangt, weet intussen iedereen, maar de Serviër toont zich vooral steeds een groot sportman. Tijdens zijn partij tegen de Australische Millman trakteerde hij het publiek op zijn gespierde torso. Na zijn overwinning bleef hij zijn bescheiden zelve.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws