Home » Grand Slam » US Open » #USOpen18: Round-up dag 11: Williams en Osaka oppermachtig

#USOpen18: Round-up dag 11: Williams en Osaka oppermachtig

#USOpen18: Round-up dag 11: Williams en Osaka oppermachtig

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag 11 van de US Open bracht ons de twee finalisten bij de dames. De partij van rolstoeltennisser Joachim Gerard (ITF D-5) werd door het extreme weer uitgesteld.

De Belgen

Gerard zou aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF D-6) in actie komen in het dubbelspel. Door de extreme hitte werd hun partij tegen Stephane Houdet (ITF D-1) en Nicolas Peifer (ITF D-2) echter verplaatst naar vrijdag.

Matches of the day

Dat Serena Williams (WTA-26) in de halve finale stond, was voor niemand een verrassing. Nochtans is het succes na haar terugkeer op zich wel een prestatie. Vanop de 26e stek van de wereldranglijst tenniste ze zich eenvoudig een weg naar de laatste vier. Haar tegenstandster daarentegen stond niet meteen op het lijstje met titelfavorieten. De Letse Anastasija Sevastova (WTA-18) mag dan wel hoger op die wereldranglijst staan, echt grote overwinningen heeft ze nog niet op haar palmares.

Williams toonde vanaf set 1 duidelijk haar overwicht. Ze serveerde een pak beter dan Sevastova, scoorde bijna drie keer zoveel aan het net en maakte meer dan dubbel zoveel directe punten. De Amerikaanse kreeg het spel nochtans niet cadeau, ze legde amper 300 ft minder afstand af dan de Letse. Sevastova’s doel was Williams aan het lopen krijgen, dat lukte maar helaas was dat niet voldoende.

In de eerste set kon Sevastova nog aanklampen, toch haalde Williams het met 6-3. De tweede manche leek overbodig. De Letse haalde nog niet de helft van de punten op haar eerste opslag en scoorde amper drie punten. Williams kwam op kruissnelheid en handelde het zaakje met 6-0 af. Nog slechts één speelster staat nu haar zevende US Open-titel in de weg.

Lange tijd zag het ernaar uit dat die speelster een landgenote zou worden. Met Madison Keys (WTA-14) in de andere tabelhelft maakten de Verenigde Staten inderdaad een goede kans op twee Amerikaanse speelsters in de finale. De jonge Naomi Osaka (WTA-19) stak daar echter een stokje voor.

De Japanse stond voor het eerst in de halve finale van een grandslam maar leek duidelijk niet onder de indruk. In de eerste set overklaste ze Keys op alle vlakken. Ze maakte minder fouten, sloeg beter op en kon haar breakpunten verzilveren. Met 6-2 kwam de finale een stapje dichterbij.

In de tweede manche werd het verschil tussen beide dames kleiner. Keys serveerde veel beter dan in de vorige set en scoorde ook meer punten op de opslag van Osaka. Eén breakkans was echter genoeg voor de Japanse. Met 6-4 maakte ze een einde aan de droom van Keys om twee jaar na elkaar in de finale van de US Open te staan.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws