Home » ATP » Vader Darcis reageert op uitspraken Desein: “Schandelijk, trots om Belg te zijn, fier op de ploeg”

Vader Darcis reageert op uitspraken Desein: “Schandelijk, trots om Belg te zijn, fier op de ploeg”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De uithaal van Niels Desein (ATP-1 483) naar Davis Cup-kapitein Johan Van Herck heeft nog een staartje gekregen. O.a. heel wat (ex-)spelers en zelfs de vader van Steve Darcis (ATP-158) vinden de uitspraken misplaatst.

Net voor het duel tussen België en Australië op de Davis Cup Finals haalde Desein op sociale media snoeihard uit naar Van Herck. “Van Herck heeft nog maar eens bewezen hoe weinig klasse en respect hij tegenover bepaalde spelers heeft. Iets wat veel mensen en spelers al jaren weten, is vandaag nogmaals bevestigd”, liet hij optekenen. Hij doelde hiermee op het feit dat Kimmer Coppejans (ATP-161) geen speelkansen kreeg in Madrid en Darcis wel.

Intussen reageerden heel wat supporters, (ex-)spelers en zelfs vader Darcis verdeeld op de uitspraken. “Johan heeft België twee keer naar de finale geloodst en is voor mij een erg goede coach en kapitein”, aldus de vader van Shark. “Hij is een integer man, iets wat ik zelf meermaals met eigen ogen heb gezien. Dat Niels zulke uitspraken doet één uur voor een ontmoeting is schandelijk. Ik ben alleszins trots om Belg te zijn en fier op de HELE ploeg en diens staf!”

Communautaire kwestie

Darcis noemt de polemiek die Desein ontketent “belachelijk” en betreurt het dat er een Vlaanderen tegen Wallonië-zaak van gemaakt wordt. “In de Davis Cup is het België dat speelt”, besluit hij.

Desein’s vriendin Charlotte Verkeyn, schepen van ondernemen in Oostende (N-VA), had zich even voordien namelijk ook in de discussie gemengd en maakte er een communautaire kwestie van. “De Vlaamse talenten vinden geen zand in eigen land, ik denk dat het meer dan eens tijd wordt dat bepaalde zaken en stromen nader worden bekeken. Zagen en kraken dat we niet hoog genoeg op de lijsten staan, tja, men kan maar zover buigen tot men breekt!”

“Zonder grote uitspraken te doen, zou het bepaalde mensen sieren de eer aan zichzelf te houden”, richtte ze zich nog persoonlijk tot vader Darcis.

Exceptioneel

Ook op de Facebookpagina van Tennisplaza regende het reacties en waren de meningen verdeeld. Zizou Bergs (ATP-572) verdedigde zijn coach Van Herck door diens prestaties met België “exceptioneel” te noemen. “Twee finales in drie jaar tijd en toch zijn er nog mensen die twijfelen aan zijn methode en geen respect tonen, waar zijn we mee bezig?”

Gewezen Davis Cup-coryfee Christophe Van Garsse reageerde op zijn beurt smalend met een simpele “komaan, Niels, je weet wel beter”. Een andere gewezen prof, Kristof Vliegen, merkte op dat het “straf is hoe meningen kunnen verschillen, maar ik heb er niets meer mee te maken, dus ik krijg er ook geen hoofdpijn meer van.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden