Home » ATP » Vader Djokovic over zijn zoon: “Novak werd door God gezonden”

Vader Djokovic over zijn zoon: “Novak werd door God gezonden”

Vader Djokovic over zijn zoon: “Novak werd door God gezonden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een interview met het Servische Kurir neemt Srdjan Djokovic, de vader van Novak, het vol overgave op voor zijn zoon.

“Novak is een fantastische speler én mens”, opent vader Djokovic. “Hij is iemand die niet alleen voor zijn eigen carrière strijdt, maar ook opkomt voor spelers die moeilijkheden hebben om rond te komen. Als je ziet hoe hij zich gedraagt tegenover zijn tegenstanders, ook als hij verliest… Welke atleet doet dit? Hij krijgt zelden een fair play-prijs en weet je hoeveel Federer er heeft? Vijftien!”

Djokovic is van de Big Three ontegensprekelijk de minst populaire en dat beseft ook zijn vader. “Hij moet zich continu verdedigen tegenover aanvallen, terwijl hij het tegenovergestelde doet van wat ze zeggen. Hij geeft niemand een reden om hem zo te behandelen.”

“Alle normale mensen houden van hem. Heb je je nooit afgevraagd waarom hij het beste speelt in China? Daar voelt hij liefde. Echte liefde. Dat is iets wat hij in het Westen niet krijgt. Daar denken ze dat de wereld om hen draait. Kijk naar China, India, Rusland, Brazilië en Afrika… Novak is daar overal een godheid.”

Novak Djokovic - © Tennis Australia
Novak Djokovic – © Tennis Australia

Grootse carrière

Niemand zal betwisten dat Djokovic een grootse carrière beleeft, maar volgens zijn vader wordt hij niet minder dan de allergrootste. “Het komende anderhalf jaar wordt hij de beste, in alle statistieken. De westerse media richten zich alleen op Federer en Nadal, aan Novak besteden ze geen aandacht. Maar je moet begrijpen dat je hem op geen enkele manier kunt stoppen. Wanneer zal men erkennen dat Novak de beste ter wereld is?”

Door God gezonden

Djokovic groeide op tussen de bombardementen van de Joegoslavische oorlogen, iets wat hem volgens zijn vader sterk maakte. Meer nog, volgens Srdjan is zijn zoon een heuse verlosser. “Hij is door God gezonden voor de Serviërs om de wereld te laten zien dat wij een normaal volk en geen moordenaars en wilden zijn.”

“Hij maakt ook een sprookje van het leven van oude mensen. Hij verlengde het leven van zijn grootvader met enkele jaren. Ook al was die ernstig ziek, hij keek naar elke wedstrijd van zijn kleinzoon. Veel van mijn vrienden hadden al dezelfde ervaring.”

“Novak is de grootste en het wordt tijd dat het Westen dat begint te beseffen”, besluit vader Djokovic.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws