Home » Geen categorie » Valse start voor Belgen op World Team Cup rolstoeltennis

Valse start voor Belgen op World Team Cup rolstoeltennis

Valse start voor Belgen op World Team Cup rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische heren- en juniorenteam rolstoeltennis zijn vandaag met een valse noot gestart op de BNP Paribas World Team Cup in Tokio, Japan. De heren verloren met 3-0 van Zweden en de junioren verloren in het beslissende dubbelspel tegen Groot-Brittannië.

Vandaag zijn, op de terreinen van het Ariake Colosseum in Tokio, de eerste wedstrijden gestart van de BNP Paribas World Team Cup, de wereldbeker rolstoeltennis voor landenteams. België is een van de 29 landen dat deelneemt met twee teams, het herenteam in wereldgroep 1 en het juniorenteam. De ontmoetingen worden gespeeld in een poulesysteem, gevolgd door een knock-out systeem tot de winnaar bekend is.

Nationale herenteam

Onder leiding van coach Marc Grandjean spelen Joachim Gérard (ITF Wheechair-2), Mike Denayer (ITF Wheechair-52) en Gert Vos (ITF Wheechair-143) in Poule B van wereldgroep 1. Ze staan samen ingedeeld met gastland Japan en Zweden. Vandaag ontmoetten ze het Zweedse team in hun openingswedstrijd. Mike Denayer ging als eerste aan de slag tegen Dan Wallin (ITF Wheechair-104). De Belg verloor met 6-4 en 6-3. Aansluitend speelde Gérard tegen Stefan Olsson ((ITF Wheechair-7). Onze landgenoot, gisteren nog finalist van de Japan Open, verloor de eerste set met 6-4, maar kon terugvechten in de tweede set. Hij won deze overtuigend met 6-1. In de derde set nam Olsson terug meer initiatief en bracht de Belg terug in moeilijkheden. Gérard, blijkbaar nog wat vermoeid, verloor met 6-2. Het daaropvolgende dubbelspel met Gérard en Vos was niet meer belangrijk en de Belgen verloren met 7-6 en 6-0 van Wallin en Olsson. Om nog in de running te blijven, moeten ze hun woensdag tegen het gastland Japan winnen, wat niet evident zal zijn.

rst_mannenteam

Junioren

Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-4) en Justin Peraux (ITF Wheechair Juniors-23) spelen in Poule B van de wereldgroep junioren. Hun tegenstanders zijn Nederland, Groot-Brittanië en Japan. Hun eerste ontmoeting speelden de Belgen tegen Groot-Brittannië. Peraux, de tweede speler van het Belgische team, moest het opnemen tegen Ruairi Logan (ITF Wheechair Juniors-31). In de eerste set kon onze landgenoot nog wat weerwerk bieden, maar hij verloor met 6-3. De Brit had in de tweede set geen genade en won makkelijk met 6-0. De 14-jarige Vandorpe had dus de taak om de stand in evenwicht te brengen en deed dit ook met glans. Hij won met 6-2 en 6-3 tegen Josh Cooper (ITF Wheechair Juniors-17), waardoor het dubbelspel voor de beslissing moest zorgen. Het Belgische duo kwamen tegen de Britse tandem Cooper/Logan op geen enkel moment in het stuk voor en verloren kansloos met 6-0 en 6-2. Morgen spelen de Belgische junioren tegen het gastland Japan, die hun eerste ontmoeting met 3-0 verloren van Nederland.

Juniorteam

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws