Home » G-Tennis » Valse start voor Gérard in Australië

Valse start voor Gérard in Australië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-8) is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. Hij verloor in de eerste ronde van de Sydney Wheelchair Tennis Open (ITF Super Series, $ 45 000) tegen de Japanner Takashi Sanada (ITF Wheelchair-9) in drie sets.

Deze week zijn ook de rolstoeltennissers in Australië begonnen aan het nieuwe seizoen. De Sydney Wheelchair Tennis Open opent naar jaarlijkse traditie de ITF Wheelchair Tennis Tour en Gérard begon daar als achtste reekshoofd aan het toernooi. In de eerste ronde lootte hij, met de Japanner Sanada, al direct een zware tegenstander. Sanada is de nummer 9 van de wereld en onze landgenoot verloor in zeven ontmoetingen slechts een keer. In hun achtste ontmoeting ging de eerste set gelijk opgaand, maar het was de Japanner die de set won met 4-6. In de tweede set was het de Belg die domineerde en hij won 6-2. Jammer genoeg kon Gérard die lijn in de derde set niet doortrekken en hij verloor met 6-1. Een slecht begin voor onze landgenoot op Australische bodem, waar hij volgende week een nieuwe kans krijgt op de Melbourne Wheelchair Tennis Open (ITF 1 Series).

Geen selectie voor enkelspel Australian Open

Gérard staat momenteel op de achtste plaats van de wereldranglijst, waardoor hij zich net niet heeft kunnen selecteren voor de eerste Grand Slam van het jaar, de Australian Open. Op dit prestigieus toernooi is er plaats voor acht spelers, waarbij de eerste zeven van de ranglijst automatisch geplaatst zijn en de achtste speler via een wild card wordt toegevoegd. Naar jaarlijkse gewoonte gaat die wild card naar de hoogst geplaatste speler van Australië, waardoor onze landgenoot jammer genoeg niet kan deelnemen aan het enkeltoernooi.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden