Home » Geen categorie » Valse start voor Wickmayer in Auckland

Valse start voor Wickmayer in Auckland

Valse start voor Wickmayer in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-74) is 2015 met een valse noot gestart. In de eerste ronde van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000) verloor ze in drie sets van de 18-jarige Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-103).

Wickmayer en Townsend stonden voor het eerst tegenover elkaar. De Belgische kwam aanvankelijk op voorsprong in de wedstrijd, maar liet in de eerste set een setpunt ligen. Na 58 minuten verloor Wicky de eerste set met 5-7.

Daarna herpakte Wickmayer zich en zorgde ze voor een vroege break in de tweede set. Deze keer gaf ze het niet uit handen, en pakte ze set twee met 6-3. In de derde set wilde het echter niet meer lukken voor de Belgische, ze moest kansloos met 0-6 het hoofd buigen.

In het verleden boekte Wickmayer reeds mooie resultaten in Nieuw-Zeeland, in 2010 schreef ze het toernooi op haar naam en in 2011 en 2013 stond ze in de finale. Nadat ze in 2014 een moeilijke periode doormaakte en kampte met de ziekte van Lyme, toonde ze zich in december ambitieus op een persconferentie.

Op Twitter toonde Wickmayer zich achteraf strijdlustig. “Hard om te verliezen, maar gelukkig om terug op de court te staan! Ik ben nog wat extra gaan trainen.. #harderwerken”

Eerder werden Alison Van Uytvanck (WTA-106) en An-Sophie Mestach (WTA-98) reeds uitgeschakeld in de kwalificaties. Kirsten Flipkens (WTA-49) komt wel nog in actie in Auckland, zij speelt er op dinsdag tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-71),

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws