Home » Geen categorie » Van Aken keert terug naar oude liefde

Van Aken keert terug naar oude liefde

Van Aken keert terug naar oude liefde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Belangrijke uitdagingen aangaan vergen de juiste persoon op de juiste plaats. Daarom heeft Tennis Vlaanderen besloten om vanaf heden in zee te gaan met niemand minder dan Ivo Van Aken, een bezige bij in de internationale tenniswereld.

Tennis Vlaanderen stelde zichzelf een aantal doelstellingen die ze liefst zo snel mogelijk verwezenlijkt ziet worden. Om hierin te slagen stelde de organisatie Ivo Van Aken aan als technisch directeur, zo maakte de Nederlandstalige afdeling van de Koninklijke Belgische Tennisbond vrijdagmiddag bekend.

Van Aken was al eens eerder lid van het kader van de toenmalige Vlaamse Tennisvereniging. Van 1979 tot 2006 bekleedde hij reeds de functie van technisch directeur en lid van de ITF-trainerscommissie. In die periode nam hij het Fed Cup-team onder zijn hoede en leidde de dames naar een wereldtitel in 2002. Tot slot was hij zelfs vier jaar topsportmanager, een zeer veeleisende functie. Nadien verdween Van Aken tijdelijk van het grote toneel en hield zich louter recreatief bezig met tennis.

“Tennis heeft me nooit losgelaten”, bekent de 64-jarige Antwerpenaar, ” Als technisch directeur wordt het mogelijk om, samen met de trainers, de grote uitdagingen van het hedendaags toptennis te realiseren”. Van Aken krijgt onder meer tot doel de werking van het topsportcentrum te optimaliseren, de trainersopleidingen te verbeteren en een samenwerking met experten op te zetten om het Vlaamse tennistalent tot in de puntjes te kunnen begeleiden.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws