Home » Billie Jean King Cup » Van Aken trekt met ambitie naar Italië: “Eigenlijk zijn wij favoriet”

Van Aken trekt met ambitie naar Italië: “Eigenlijk zijn wij favoriet”

Van Aken trekt met ambitie naar Italië: “Eigenlijk zijn wij favoriet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische Fed Cup-team is maandag vertrokken naar Genua, waar volgend weekend het barrageduel tegen Italië op het programma staat. Interimkapiteit Ivo Van Aken reist met ambitie en vol vertrouwen af naar de ontmoeting.

Het Belgische team bestaat uit Elise Mertens (WTA-17), Alison Van Uytvanck (WTA-50), Kirsten Flipkens (WTA-70) en Ysaline Bonaventure (WTA-133). Italië trekt met Sara Errani (WTA-91), Jasmina Paolini (WTA-145), Deborah Chiesa (WTA-172) en Jessica Pieri (WTA 214) ten strijde. “Als je naar de resultaten van onze speelsters bekijkt, zijn wij favoriet. We moeten ook het lef hebben om die favorietenrol op ons te nemen. Maar het wordt zeker geen gemakkelijke opgave, Italië is een echt Fed Cup-team dat kan strijden”, aldus Van Aken.

Grote afwezige in het duel is Yanina Wickmayer (WTA-107). “Yanina heeft aangegeven dat ze zich wil focussen op haar individuele carrière en terug een vaste stek in de top honderd wil veroveren. De Fed Cup kwam wat ongelegen, en dat respecteren we. Met Elise, Kirsten en Alison hebben we al een sterk team, dus het was ook niet zeker of ze zou spelen”, aldus Van Aken.

Van Aken, technisch directeur en topsportcoördinator van Tennis Vlaanderen, benadrukt ook dat hij enkel voor dit duel depanneert: “Er moet een oplossing gevonden worden op lange termijn, dat is ook duidelijk gemaakt een de federatie.” Over het ontslag van Dominique Monami wil hij niet veel kwijt: “Ik vind het heel jammer voor Dominique, maar ik kan en wil geen oordeel vellen over de zaak. Ik wil het verleden afsluiten, we moeten verder nu en enkel het heden telt”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws