Home » ITF » Van Baarle verovert enkel- én dubbeltitel op WK +55

Van Baarle verovert enkel- én dubbeltitel op WK +55

Van Baarle verovert enkel- én dubbeltitel op WK +55

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Van Baarle heeft op het Wereldkampioenschap voor 55-plussers in het Portugese Oeiras (ITF Masters, W55) de enkel- én dubbeltitel binnengehaald.

De Antwerpse Van Baarle voegt twee nieuwe wereldtitels toe aan haar palmares. Dat brengt haar totaal aantal wereldtitels op dertien enkeltitels en drie in het dubbelspel.

In het enkelspel versloeg tweede reekshoofd Van Baarle de Italiaanse Simona Isidori, het eerste reekshoofd. Het werd 6-4 en 6-3.

In het dubbelspel vormde ze een duo met Jurate Hardy uit Litouwen. Daarin waren ze als eerste reekshoofden met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Duitse tandem Alice Schopp en Anke Wurst.

Opmerkelijk: Van Baarle verloor geen enkele set op weg naar haar twee titels.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Veteranentennis

Ondanks dat ze op haar veertiende pas begon met tennissen, stond ze op haar twintig jaar al nummer zes van België.

Na een moeilijk jaar stopte ze even met tennissen en het zou acht jaar duren vooraleer ze weer wedstrijden zou spelen. Maar het tennissen was ze duidelijk niet verleerd: ze won bijna alle toernooien in de hoogste damesreeks in België.

Naast het tennissen had Van Baarle ook een andere job aangezien ze nooit professioneel tenniste. Ze had haar eigen tennisschool en gaf tennisles. Momenteel werkt de intussen 58-jarige Van Baarle al een tijdje als gezondsheidsconsulente.

Ze hoopt dat het veteranentennis nog meer gepromoot wordt in de toekomst: “Er zijn veel senioren die niet meer bewegen, terwijl tennissen voor hen een ideale sport is”. Van Baarle is het levende bewijs dat je lang (en goed) kan tennissen als je je lichaam verzorgt.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Wereldtennis voor senioren

De ITF organiseert jaarlijks wereldkampioenschappen voor seniorentennissers. Die worden onderverdeeld in drie categorieën: ‘Young Seniors’ (35 tot en met 49 jaar), ‘Seniors’ (50 tot en met 64 jaar) en ‘Super-seniors’ (65 jaar en ouder).

Daarnaast kennen de groepen een onderverdeling in leeftijdscategorieën per vijf jaar (35+, 40+, 45+, etc). De locatie en periode van de WK’s hangt af van de leeftijdsgroep.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws