Home » Grand Slam » Roland Garros » Van Cleemput: “Blessure lijkt op eerste zicht mee te vallen”

Van Cleemput: “Blessure lijkt op eerste zicht mee te vallen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De coach van David Goffin (ATP-12), Thierry Van Cleemput, gaf in Parijs een korte persconferentie over de blessure van zijn poulain. Op eerste zicht lijkt de schade mee te vallen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een eerste controle werd er gevreesd voor afgescheurde ligamenten volgens de eerste analyses van de medische staf van Roland Garros. “David onderging deze namiddag een MRI om de ernst van de blessure in te schatten. Zijn ligamenten zijn niet gescheurd, maar er is sprake van een oedeem, of vochtophoping. De volgende 48 uren zullen duidelijkheid moeten brengen over de ernst van de blessure na het afnemen van de zwelling”, aldus van Cleemput.

Van Cleemput gaf nog wat meer uitleg over wat er de komende dagen gaat gebeuren: “David was natuurlijk erg geschrokken, als je zo lang blijft liggen, dan weet je dat de pijn enorm moet geweest zijn. Gelukkig bracht de scan wat geruststelling. Hij gaat nu terugkeren naar Luik en gaat maandag langs bij zijn dokter. Daarna weten we meer over de volgende stappen en kunnen samen werken om terug 100% fit te geraken.”

Normaal zou Goffin vanaf 12 juni in actie komen in Rosmalen. Begin volgende week weten we of en wanneer onze landgenoot het grasseizoen kan starten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS