Home » Geen categorie » Van Cleemput over terugkeer Goffin: “Hij is nog niet klaar voor de competitie”

Van Cleemput over terugkeer Goffin: “Hij is nog niet klaar voor de competitie”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) maakt deze week zijn terugkeer op het ATP-circuit op het toernooi van Umag (Kroatië, € 482 060). Zijn coach Thierry Van Cleemput blikt vooruit en maakt een inschatting van de eerste weken van zijn retour. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na een afwezigheid van ongeveer zes weken na zijn blessure op Roland Garros, is Goffin klaar voor zijn eerste wedstrijd op het Kroatische gravel van Umag. Terwijl vele fans blij zijn dat zijn herstel zo voorspoedig is verlopen, moeten we toch geen mirakels verwachten waarschuwt Thierry Van Cleemput, de coach van Goffin. Het doel van zijn deelname aan het toernooi in Umag is om zijn ritme terug te vinden.

“Zijn blessure is 100% genezen en hij heeft zijn beweeglijkheid teruggevonden”, verklaart Van Cleemput aan de RTBF. “Hij mag weer lopen en spelen, hij is gelukkig om terug te zijn. Maar hij is nog niet klaar om sterk te presteren in de competitie.”

Deze week speelt de Belg in Umag en volgende week trekt hij naar het Zwitserse toernooi in Gstaad. Dat gekozen wordt voor deze graveltoernooien is geen toeval.

“Het is een weloverwogen strategie om hem klaar te stomen voor het hard court seizoen. Op het gravel wordt zijn lichaam minder belast, de impact is zachter en het veranderen van richting is minder bruusk. Het is zachter, hij kan glijden en dat is beter voor zijn vertrouwen”, vervolgt Van Cleemput.

“Ik zag een serene Goffin tijdens zijn blessure”

Buiten een blessure aan de pols in 2013, is dit de eerste echte serieuze blessure in de carrière van Goffin.

“Hij heeft dat zeer sereen en kalm verteerd. Hij heeft zich erg toegelegd op zijn revalidatie en zijn behandelingen en ik hoop dat hij deze attitude kan doortrekken. Want dat is wat telt in de toekomst: dat hij uit deze periode komt met nog meer mentale kracht en vertrouwen.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER