Home » ATP » Van de Zandschulp en Griekspoor grijpen titel op European Open

Van de Zandschulp en Griekspoor grijpen titel op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Nederlandse duo Tallon Griekspoor (ATP D-684) en Botic van de Zandschulp (ATP D-216) heeft het dubbeltoernooi van de European Open gewonnen (ATP 250, Hardcourt, Antwerpen).

In de dubbelfinale van de European Open namen de tweede reekshoofden, het Indisch-Nederlandse team Rohan Bopanna (ATP D-20) en Matwe Middelkoop (ATP D-25) het op tegen het Nederlandse duo Tallon Griekspoor (ATP D-684) en Botic van de Zandschulp (ATP D-216). In het tweede game benutten de tweede reekshoofden al een break. Middelkoop en Bopanna hielden hun voorsprong vast en grepen de eerste set met 6-3.

(lees verder onder de tweet)

Het Nederlandse duo gaf zich echter niet gewonnen en ging in het achtste game van de tweede set door de opslag van Middelkoop en Bopanna. Van de Zandschulp en Griekspoor verzilverden hun tweede setbal en kwamen zo langszij met 6-3.

In de supertiebreak in de derde set gingen Van de Zandschulp en Griekspoor naar een 9-5-voorsprong. Het Nederlandse team greep meteen de eerste matchbal en kroonde zich zo tot kampioenen van de European Open. Het is hun eerste dubbeltitel samen en voor beide spelers hun eerste dubbeltitel op het ATP-circuit.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER