Home » Geen categorie » Van der Sypt en Michiels naar tweede ronde in Sharm El Sheikh

Van der Sypt en Michiels naar tweede ronde in Sharm El Sheikh

Van der Sypt en Michiels naar tweede ronde in Sharm El Sheikh

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elena Van der Sypt (WTA-1106) en Morgane Michiels (WTA-1203) hebben zich geplaatst voor de tweede ronde op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 10 000). Beide meisjes haalden het in twee sets van hun tegenstandsters.

Van der Sypt nam het op tegen de Poolse Zuzanna Wilk (geen ranking). De Belgische keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar knokte zich terug tot 5-5. Nadien won de 17-jarige Van der Sypt zes spellen op een rij en kwam 7-5 en 4-0 voor te staan. De 15-jarige Poolse kon nog slechts één spel winnen en zo snelde de Belgische naar een 7-5 6-1 overwinning.

In de tweede ronde wacht de Japanse Shiho Akita (WTA-685). Beide meisjes speelden nooit eerder tegen elkaar.

Michiels bevestigde haar sterke vorm in Egypte. Vorige week haalde ze de halve finales op een ander ITF-toernooi in Sharm El Sheikh. Vandaag schakelde Michiels het achtste reekshoofd Ching-Wen Hsu (WTA-505) uit Chinees Taipei uit met twee maal 6-3. De 18-jarige Michiels kwam nooit in de problemen tegen Hsu, die nochtans bijna 700 plaatsen hoger gerangschikt staat op de wereldranglijst.

In de tweede ronde zal Michiels het opnemen tegen kwalificatiespeelster Sarah-Rebecca Sekulic (geen ranking) uit Duitsland, in 2010 nog de nummer 450 van de wereld. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws