Home » Davis Cup » Van Herck geeft update over blessures van De Loore en Darcis

Van Herck geeft update over blessures van De Loore en Darcis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geraakt Joris De Loore (ATP-276) fit voor de Davis Cup-finale tegen Frankrijk (van 24 tot en met 26 november in Rijsel)? In Het Nieuwsblad kwam kapitein Johan Van Herck alvast met goed nieuws: “Hij kan aan honderd procent de voorbereiding aanvatten.”

De Loore, een vaste waarde voor het dubbelspel, blesseerde zich half september op training aan de knie en moest onder het mes. Nu zeven weken later lijkt onze landgenoot verlost van die blessure. “Hij zal geen toernooien meer kunnen spelen, maar het ziet ernaar uit dat hij aan honderd procent de voorbereiding kan aanvatten. Ik zal last minute beslissen, maar hij gaat in elk geval mee”, zegt Davis Cup-kapitein Van Herck in Het Nieuwsblad.

Ook over Steve Darcis (ATP-75), die na de European Open rust nam door een pijnlijke elleboog, had Van Herck goed nieuws. “Na het toernooi van Antwerpen is hij even van het veld weggebleven en heeft hij enkel aan zijn fysiek gewerkt. Volgende week zal Steve samen met de hele ploeg opnieuw op de baan staan.” Enkel David Goffin (ATP-8) zal de voorbereiding (deels) moeten missen, omdat hij volgende week nog de ATP Finals in Londen afwerkt.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS