Kapitein Johan Van Herck, zichtbaar aangeslagen maar tegelijk strijdvaardig, stond de pers te woord na de 2-3 nederlaag tegen Frankrijk. “In sport is het nooit leuk om tweede te worden.”

Één en al teleurstelling bij de Belgische Davis Cup-ploeg. “Uiteraard zijn we ontgoocheld. Als je een finale verliest bij 2-2 is dat een grote teleurstelling. Het doet pijn dat we hier vandaag verliezen. In sport is het nooit leuk om tweede te eindigen. We waren er allemaal klaar voor en we hebben er ook alles aan gedaan. Maar uiteindelijk is het niet gelukt om de beker mee naar huis te komen. Dat moet je aanvaarden dan”, stak Van Herk van wal.

Steve Darcis (ATP-76) ging in de vijfde en beslissende wedstrijd kansloos ten onder tegen Lucas Pouille (ATP-18). “Voor mij is en blijft hij een heel grote meneer. Hij heeft al zoveel bewezen en voor een groot stuk staan we hier dankzij hem. We zijn hem dan ook heel dankbaar, hij mag die boodschap niet vergeten.” Een schuldige aanduiden doet Van Herck dan ook niet. “Ik heb duidelijk tegen mijn team gezegd dat we winnen en verliezen als één ploeg. Ik spreek niet over één speler en ik wil ook niemand met de vinger wijzen.”

De kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg is ervan overtuigd dat zijn manschappen sterker zullen terugkeren. “Ik ben er 100% zeker van dat we ooit met deze ploeg de Davis Cup zullen winnen. Als we allemaal samenblijven en allemaal nog sterker en beter worden, zal dat lukken. Met de spelers die hier zitten, gaan we dat kunststukje presteren.” En vanavond wacht toch nog een klein feestje. “We willen een fantastisch Davis Cup-jaar afsluiten met een feestje onder vrienden”, besloot Van Herck.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be