Home » Davis Cup » Van Herck: “Ik denk dat Goffin vandaag iedereen verbaasd heeft”

Van Herck: “Ik denk dat Goffin vandaag iedereen verbaasd heeft”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen afscheiding tussen België en Frankrijk na de eerste dag van de Davis Cup-finale. “Een logische uitslag”, aldus kapitein Johan Van Herck.

Op de persconferentie kwam Van Herck terug op de wedstrijden van David Goffin (ATP-7) en Steve Darcis (ATP-76). “Ik denk dat iedereen onder de indruk was van de prestatie van David vandaag. Hij heeft een uitzonderlijke wedstrijd gespeeld, maar de reactie van Tsonga mocht er ook zijn. Darcis heeft misschien niet zijn beste match gespeeld, al doet dat niets af van de prestatie van Tsonga die bijzonder sterk voor de dag kwam. Het was duidelijk dat het nummers één van elk land vandaag een maatje te groot waren.”

De hamvraag is uiteraard wie er morgen wordt ingezet voor het dubbelspel bij beide landen. “Het is een mogelijkheid dat David morgen zal spelen, maar dat ga ik uiteraard vandaag nog niet beslissen. We hebben verschillende troeven in handen, maar dat heeft Frankrijk ook. Ik weet niet of Tsonga zal spelen en ik kijk enkel naar mijn ploeg. Hoe dan ook zullen we diep moeten gaan om deze Davis Cup te winnen”, besloot Van Herck.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS