Home » Davis Cup » Van Herck maakt Davis Cup-selectie bekend

Van Herck maakt Davis Cup-selectie bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Coach Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië begin maart. Arthur De Greef (ATP-225) en Joris De Loore (ATP-312) maken hun debuut in het team.

Arthur De Greef - © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)
Arthur De Greef – © Tatiana Kulikova (https://www.flickr.com/photos/kulitat/)

David Goffin (ATP-16), Kimmer Coppejans (ATP-123) en Ruben Bemelmans (ATP-132) waren eerder al zeker van hun plaatsje in het team. Door de afzegging van Steve Darcis (ATP-137) bleef het even afwachten wie er als vierde speler aangeduid zou worden. Kapiteit Van Herck koos voor De Greef, maar ook De Loore zal zich een hele week bij het team voegen als reserve in Luik.

De 23-jarige De Greef is vooral actief op het Futurescircuit, waar hij reeds negen titels won. In januari zorgde hij voor een stunt door de finale te bereiken van het Challengertoernooi van Buenos Aires. Vorige week strandde hij in de halve finale in Murcia.

Joris De Loore - © Philippe Buissin - IMAGELLAN
Joris De Loore – © Philippe Buissin – IMAGELLAN

De Loore is 22 en wordt gecoacht door Van Herck. Hij sukkelde lang met blessures, maar is sinds afgelopen zomer aan een uitstekend parcours bezig. Zijn mooie reeks van 23 overwinningen kwam vorige week tot een eind op het Challengertoernooi van New Delhi, waar hij ook dubbelde met Coppejans. Hij vergaarde reeds zes Futurestitels.

[alert type=”info” title=”Davis Cup Tickets – Luik – 4-5-6 maart”]Kaartjes voor vrijdag en zondag kosten 42 euro en voor zaterdag 32 euro. Jongeren onder 14 jaar mogen binnen aan de helft van de prijs.
Tickets kan je bestellen via deze link.[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS