Home » Davis Cup » Van Herck maakt selectie Davis Cup bekend

Van Herck maakt selectie Davis Cup bekend

Van Herck maakt selectie Davis Cup bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie voor het Davis Cup duel tegen Zwitserland begin maart bekend gemaakt. Naast gevestigde waarden David Goffin (ATP-20), Steve Darcis (ATP-115) en Ruben Bemelmans (ATP-144) viel de keuze op Niels Desein (ATP-155).

Na het afscheid van Olivier Rochus vorig jaar, stond Van Herck voor een moeilijke keuze. Ging hij voor de ervaring van de 27-jarige Desein, of koos hij voor de jeugd en dus voor Kimmer Coppejans (ATP-183)? Desein won begin februari het Challengertoernooi van Glasgow, maar ging deze week al snel onderuit in Wraclow. Coppejans kende enkele moeilijkere weken, maar staat intussen wel in de kwartfinale in New Delhi. Mogelijk gaf het dubbelspel de doorslag, Bemelmans en Desein dubbelden eind vorig jaar een aantal keer samen, en sleepten in Eckental samen de titel in de wacht.

Op de opstelling van het Zwitserse team is het nog even wachten. Stan Wawrinka (ATP-7) lieten eerder al weten dat hij niet naar Luik afzakt, en ook de komst van Roger Federer (ATP-2) is zeer twijfelachtig. De Country Hall in Luik is inmiddels bijna volledig uitverkocht voor het duel dat plaatsvindt van 6 tot 8 maart, er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar. Indien België wint, speelt het in juli tegen Canada of Japan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws