Home » Davis Cup » Van Herck stopt na dit jaar als kapitein van Belgische tennisploegen: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn”

Van Herck stopt na dit jaar als kapitein van Belgische tennisploegen: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn”

Van Herck stopt na dit jaar als kapitein van Belgische tennisploegen: “Ik kan alleen maar dankbaar zijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Johan Van Herck heeft op Instagram aangekondigd dat hij stop als kapitein van de Belgische Davis Cup- en Billie Jean King Cup-ploeg. Dit jaar wordt zijn laatste.

“Na 12 jaar en 28 ontmoetingen in de Davis Cup en vier jaar en acht ontmoetingen in de Billie Jean King Cup, heb ik besloten dat 2023 mijn laatste jaar als kapitein wordt”, schrijft Van Herck op Instagram.

“Op dit moment kan ik alleen maar dankbaar zijn voor jullie steun en vriendelijkheid”, richt hij zich persoonlijk tot de fans. “Jullie hebben mij en de teams altijd onvoorwaardelijk gesteund op deze ongelofelijke reis.”

(lees verder onder de Instagrampost)

Gemotiveerd voor 2023

Van Herck benadrukt dat hij dit jaar nog een laatste keer alles uit de kast wil halen. “Ik ben erg gemotiveerd om er een fantastisch laatste jaar van te maken. Zoals altijd geloven WIJ dat niets onmogelijk is!”

2 Davis Cup-finales met België

België, dat voor het eerst deelnam aan de Davis Cup in 1904, behaalde onder Van Herck zijn beste resultaten. In 2015 bereikte het voor het eerste de finale, die het verloor van Groot-Brittannië. In 2017 stuntte Van Herck opnieuw en coachte hij zijn team een tweede keer tot in de finale. Toen bleek Frankrijk echter een maatje te groot.

Herbeleef de Davis Cup-finale België vs. Groot-Brittannië van 2015

Herbeleef de Davis Cup-finale Frankrijk vs. België van 2017

In de Billie Jean King Cup bleef het succes van België eerder bescheiden. Wel wordt her en der gefluisterd dat het grotendeels de verdienste is van Van Herck dat de vrouwenploeg een hechter team begon te vormen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws