Home » Davis Cup » Van Herck verrast met Davis Cup-selectie

Van Herck verrast met Davis Cup-selectie

Van Herck verrast met Davis Cup-selectie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Davis Cup-kapitein Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het Davis Cup-duel in Oostende. Hij rekent op David Goffin (ATP-14), Steve Darcis (ATP-106), Ruben Bemelmans (ATP-181) en Joris De Loore (ATP-219) in de wedstrijd tegen Brazilië.

Van Herck motiveert zijn keuze als volgt: “We hebben rekening gehouden met de ondergrond, de mogelijkheden voor het team tijdens deze ontmoeting, de resultaten van de laatste weken, de ervaring in Davis Cup, en de attitude van de spelers. Met David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans kan ik rekenen op 3 spelers die ons land vorig jaar tot in de finale brachten.”

Goffin speelde de laatste maanden enorm veel tennis en kende op de US Open een dipje, maar is dus toch paraat voor de Davis Cup. Darcis toonde op de US Open dat hij terug is op niveau en Bemelmans is meestal sterk op hardcourt en sterk in het dubbelspel. Als vierde speler koos Van Herck niet voor Kimmer Coppejans (ATP-152), die dit jaar vooral op gravel speelde, maar voor De Loore. “Joris beschikt over de juiste wapens op een snelle hardcourt, zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. Deze ploeg geeft me trouwens meerdere opties in het dubbelspel”, aldus Van Herck. Bemelmans en De Loore dubbelen deze week overigens ook samen in St Remy de Provence.

De Braziliaanse ploeg bestaat uit Thomaz Bellucci (ATP-65), Thiago Monteiro (ATP-98) en de dubbelspecialisten Marcelo Melo (ATP D-3) en Bruno Soares (ATP D-8). Van Herck gaat vol vertrouwen naar de ontmoeting: “Met de keuze voor hard court en de steun van de Belgische supporters moeten we het verschil kunnen maken en ons opnieuw plaatsen voor de Wereldgroep 2017. In Rio heeft Bellucci David kunnen kloppen dankzij het enthousiaste thuispubliek, nu is het tijd om de rollen om te draaien!”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws