Home » Davis Cup » Van Herck: “We hebben één doel, die Davis Cup winnen”

Van Herck: “We hebben één doel, die Davis Cup winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de European Open in Antwerpen was kapitein Johan Van Herck te gast om vooruit te blikken op de Davis Cup-finale. De Belgische kapitein gaat vol vertrouwen naar de ontmoeting met Frankrijk.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Een ATP-toernooi in België is volgens Van Herck een uitstekende zaak voor het Belgische tennis: spelers als Zizou Bergs en Arthur De Greef kunnen er ervaring opdoen op het hoogste niveau en het Belgische publiek kan er de Davis Cup-sterren aan het werk zien.

Voorbereiding

Voor Van Herck is de voorbereiding op de finale al volop bezig: “Na afloop van het duel met Australië hebben we veel gepraat met de staff en de spelers en vanaf 13 november lassen we een voorbereidingsweek in. Iedereen heeft zich ten volle geëngageerd, al zal David Goffin wellicht nog de Masters spelen.”

Hoe ziet die voorbereiding eruit? “Tien dagen op voorhand zal ik de selectie maken. David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans zijn op basis van hun prestaties vrijwel zeker van een plaats. Joris De Loore is volop aan het revalideren, hij traint nu al drie keer per week en zit op schema. Ik ga ook Sander Gillé en Joran Vliegen blijven volgen, tegen Australië waren ze er al bij in de voorbereiding, maar door de blessure van De Loore zijn onze trainingsplannen toen wat in het water gevallen.”

Het Belgische Davis Cup-team - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Het Belgische Davis Cup-team – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Masters

De kans is groot dat Goffin dit jaar mag deelnemen aan de Masters, wat zijn programma de komende weken toch vrij zwaar maakt. Toch ziet Van Herck hier geen probleem in: “In juli en augustus heeft hij niet veel gespeeld, en als hij moe is zal hij wel de nodige rust nemen. De Davis Cup is ook erg belangrijk voor hem en de Masters kunnen hem ook een boost geven. Zelf ga ik misschien eens kijken in Bercy, maar de komende weken ga ik ook nog op toernooi met Bergs.”

Geen thuisvoordeel

Net zoals tegen Groot-Brittannië ziet Van Herck België niet als favoriet tegen Frankrijk. “Ik denk echter wel dat we iets meer kansen hebben. We hebben bewezen dat we moeilijke wedstrijden kunnen winnen, zoals tegen Australië. We weten ook nog niet tegenover welke ploeg we zullen staan. Gaël Monfils, Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet willen graag spelen, maar ik weet niet welke keuze Yannick Noah gaat maken. Als ex-speler heeft hij de ervaring en hij zal er alles aan doen om een goed team klaar te stomen voor de finale.”

In tegenstelling tot twee jaar geleden heeft de Belgische ploeg nu geen thuisvoordeel. “We zullen met de atmosfeer moeten omgaan en ik hoop toch dat er ook heel wat Belgen aanwezig zullen zijn. Hierbij wil ik alle fans nog eens oproepen om donderdag vanaf 11 uur proberen tickets te bemachtigen tijdens de algemene ticketverkoop.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS