Home » Davis Cup » Van Herck: “Wij moeten alleen naar onszelf kijken”

Van Herck: “Wij moeten alleen naar onszelf kijken”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naar aanleiding van de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Oekraïne in de Estse hoofdstad Tallinn dit weekend, had Tennisplaza België een interview met Davis Cup-kapitein Johan Van Herck. “De kansen zijn fiftyfifty”, blikt hij vooruit.

Hoe schat de ploeg de kansen in tegen Oekraïne?
“Ik denk dat we een goede kans hebben, maar dat wil niet zeggen dat we zomaar gaan winnen. We hebben spelers die klaar zijn om wedstrijden te winnen, nu moeten we er alleen nog voor gaan. Ach, Oekraïne is wellicht dezelfde mening toegedaan, dus het zal van bepaalde details afhangen. We zullen onze huid alleszins duur verkopen.”

Hoe valt de accommodatie mee in Tallinn? 
“Die is top. De zaal waarin we spelen is goed uitgerust en de kwaliteit van het veld en de verlichting zijn prima. Ik denk dat het één van de betere infrastructuren is die we al zijn tegengekomen.”

Wat verwacht je van het publiek? Gaat er nota bene veel publiek aanwezig zijn?
“Ze verwachten een vijfhonderdtal mensen, maar het zal afwachten worden hoeveel er daarvan effectief zullen komen opdagen.”

Dat Oekraïne het thuisvoordeel kwijt is, is wel een énorm voordeel voor jullie.
“Absoluut, maar het was dan ook gerechtvaardigd om niet in Kiev te spelen. Nu is het inderdaad zo dat we geen zesduizend Oekraïners tegenover ons krijgen en dat speelt zeker in ons voordeel. Toch moet elke wedstrijd nog gespeeld worden en mogen we onze focus niet verliezen.”

Voorzichting

Je lijkt wel heel voorzichtig, niet?
“De kansen zijn fiftyfifty. Met David Goffin hebben we de hooggeplaatste speler in onze rangen, maar in de Davis Cup speelt de ranking vaak weinig rol. De Davis Cup wordt altijd in aparte omstandigheden afgewerkt, dus het blijft afwachten. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, maar ik hoop dat we er zo snel mogelijk drie kunnen winnen.”

Er was heel wat commotie rond deze verplaatsing naar Tallinn. Merk je daar nog iets van bij de Oekraïners?.
“Vooral Sergiy Stakhovsky lijkt zich nog altijd niet bij de beslissing te hebben neergelegd, maar de andere spelers hebben de zaak intussen laten rusten. Ik heb ook tegen mijn spelers gezegd dat we ons hierdoor niet mogen laten afleiden. Als de tegenpartij zich opwindt, kan dat alleen maar in ons voordeel spelen. Wij moeten alleszins enkel met onszelf bezig zijn.”

Hoe was de sfeer op het officiële diner dinsdagavond?
“Bij ons is de sfeer goed, maar leuk zijn zo’n diners eigenlijk nooit. Eerlijk? Ik vind dat eerder een verplicht nummertje waar ik niet al te lang wil blijven plakken.”

Darcis en Goffin spelen de enkelspelen, Bemelmans en Rochus staan gepland voor het dubbelspel. Gaat die ploegopstelling behouden blijven?
“Veel hangt af van hoe de eerste wedstrijden verlopen, maar ik denk niet dat ik veel zal veranderen. Ik wil in het dubbel Ruben en Olivier ook het nodige vertrouwen geven, maar laat ons beginnen met de eerste twee enkelspelen.”

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS