Home » Grand Slam » Australian Open » Van Uytvanck: “De Australian Open op tv moeten volgen, geeft een wrang gevoel”

Van Uytvanck: “De Australian Open op tv moeten volgen, geeft een wrang gevoel”

Van Uytvanck: “De Australian Open op tv moeten volgen, geeft een wrang gevoel”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-128) onderging eind december vorig jaar een polsoperatie en moet de Australlian Open dus noodgedwongen vanuit haar zetel volgen. “Dit geeft mij een wrang gevoel, maar ik wil wel op de hoogte blijven”, schrijft ze op haar website.

“Dat ik nu niet kan deelnemen aan de Australian Open geeft me een wrang gevoel. Alle vliegtuigtickets en hotels waren geboekt, maar ik heb alles moeten annuleren”, vertelt Van Uytvanck op haar website. “Ach, ik zou kunnen blijven jammeren, maar dat helpt mij niets vooruit. Uiteraard volg ik de prestaties van de Belgen en de hoogtepunten van de meeste wedstrijden.”

Eerder vertelde Van Uytvanck aan Tennisplaza België al dat ze haar comeback begin maart op Indian Wells hoopt te maken. De Belgische beseft dat het moeilijk zal worden. “Het zal knokken worden om terug op het hoogste niveau te kunnen meespelen, maar als topsporter weet je dat blessures deel uitmaken van het geheel. Het is alleen jammer dat ik nu zwaar zak op de ranking want zo wordt het moeilijker om op bepaalde toernooien binnen te geraken. Ik zal heel wat kwalificatiewedstrijden moeten spelen.”

“Het zal een verademing zijn om terug op de baan te kunnen staan. Dat is mijn eerste doelstelling”, besluit Van Uytvanck.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws